Novosti Sport Događanja

Nova sezona Male škole glume: Na daskama koje život znače razvijte samopouzdanje i maštu te se ludo zabavite!

13.09.2021. / Petar Brnada

Uz dugu i bogatu tradiciju Gradskog kazališta Jastrebarsko vežu se i radionice za djecu u sklopu projekta Mala škola glume, pa stoga iz kazališta pozivaju sve zainteresirane osnovnoškolce na daske koje život znače, kako bi razvili samopouzdanje, maštu i izbrusili svoj javni nastup, a pritom se i ludo zabavili jer se radionice sastoje od raznoraznih zabavnih dramskih tehnika i metoda.

Radionice će, prateći strukturu školske godine, biti podijeljene u zimski i ljetni ciklus.

-Zimski ćemo, sad već tradicionalno, završiti u božićnome duhu, pa ćemo uspješnicama ‘A gdje je nestao Božić’ i ‘Zaljubljeni sob’ pridodati još jedan naslov. Iskreno se nadamo da će epidemija ove sezone biti srdačnija i da nam ove godine neće pomrsiti planove za rad u ljetnome ciklusu i da ćemo, napokon, godinu uspjeti izgurati do kraja i završiti ju, kako i priliči dramskim radionicama, predstavom- poručuju iz Gradskog kazališta.

Upisi će se održati u petak 17. rujna 2021. godine u 20 sati u Centru za kulturu Jastrebarsko (mala dvorana), kada će se dogovoriti i termini proba. Ono što iz kazališta za sada mogu reći jest da će se radionice održavati dva puta tjedno, a broj grupa ovisit će o broju polaznika.

-S obzirom na reakcije nakon ovogodišnje Ljetne igraonice, ali i činjenicu da je naša Mala škola glume odnijela Povelju za Naj-akciju u 2020. godini Središnjeg koordinacijskog odbora akcije Gradovi i Općine - prijatelji djece, sumnjamo da će on biti malen- kažu iz jaskanskog kazališta.

Radionice će voditi dugogodišnje članice kazališta koje su iskustvo skupljale prijašnjih sezona, uspješno vodeći kazališne radionice i igraonice - Klara Blažek, Elizabeta Nemec i Lucija Severinac.

-Neizmjerno se veselimo početku rada i držimo fige da se širiti nastavi samo ljubav prema kazalištu- poručili su iz Gradskog kazališta.

Podijeli