Novosti Sport Događanja

Obilježite Međunarodni dan tjelesne aktivnosti u Perivoju dvorca Erdody!

10.05.2023. / Redakcija

U Jastrebarskom će se u subotu 13. svibnja u 09:00h u Perivoju dvorca Erdody u organizaciji Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme održati obilježavanje sportsko rekreacijske aktivnosti Međunarodni dan tjelesne aktivnosti – „Dan kretanja za zdravlje“.

Nositelj ovog nacionalnog programa je Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo, organizira istodobnu provedbu aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“ u svim županijama u kojima već traje provedba Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“. Ovo događanje prvenstveno je usmjereno na podizanje javne svijesti o koristima tjelesne aktivnosti u prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti.

Također, cilj ovog događaja je ukazati na to da pojedinci, zajednice i narodi mogu promicati svoje zdravlje i koristi zdravih stilova života. Djelovanjem u zajednici želimo informirati i senzibilizirati građane svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima tjelesne aktivnosti te im ponuditi organizirano grupno hodanje i obilježavanje hodačkih staza. Ovo događanje podržala je gradska sportska zajednica i Grad Jastrebarsko, a hodanje će se održati na dvije staze, Perivoj dvorca Erdody i šuma Gović, te će biti prilagođeno svim uzrasnim kategorijama i zdravstvenom stanju zainteresiranih. Nakon održanog događanja, svi sudionici će dobiti prigodni poklon organizatora.

Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže provođenju i obilježavanju ove sportsko rekreacijske aktivnosti.

 

Podijeli