°C -3

Odaberi svoju omiljenu stazu putem aplikacije, sjedni na "bike" i uživaj

25.05.2020.

Redakcija

Obiteljska staza, staza vizura, staza kamena, staza tradicije, staza vode, staza baštine, staza prirode ili staza vina - svaka od njih nudi nešto posebno i zanimljivo svakome avanturistu ili turistu, ali i svima onima koji već sada dobro poznaju Jasku ili pak ovdje oduvijek žive. Aplikacija „Jaska Bike" nudi ti čak 8 različitih ruta kroz prirodu i zanimljivosti Jaske i njene okolice.

Za aplikaciju Jaska Bike trebate imati pametni telefon. Kada ju instalirate, ona će vas sigurno voditi kroz 8 zanimljivih ruta različitih karaktera. Već prije samog puta, možete se pripremiti i saznati o svemu što na toj ruti možete vidjeti, ali i što vas na istoj očekuje. Prethodno upoznavanje sa sadržajem aplikacije pomoći će vam pri odabiru vaše najbolje staze, a s obzirom na to da su staze precizno tematski odrađene: udaljenost rute, težina rute te previđeno trajanje. Aplikacija je i edukativnog karaktera - naučiti ćete i otkriti o bogatstvu jaskanske gastronomije, baštine, tradicijskih elemenata, prirodnih ljepota ili pak pronaći najdraže vino.

Potpuno je besplatna, a ukoliko ostanete bez interneta i/ili signala, stazu možete pratiti kroz preuzete GPX tragove i prometnu signalizaciju. Aplikaciju možete preuzeti ovdje (play store) ili ovdje (app store).

Grad Jastrebarsko i Turistička zajednica kontinuirano ulažu u razvoj cikloturizama. Nakon nabavke električnih bicikala i izgradnje moderne garaže putem koje posjetitelji mogu unajmiti e-bicikle, po gradu i prigradskim naseljima označeno je oko 250 km staza, a sada je izrađena i aplikacija Jaska bike. Uskoro, cikloturiste na navedenim stazama očekuju i nova odmarališta, a kako bi imali prilike dodatno uživati u prirodi.

Vrijeme je da sjednete na svog limenog ljubimca na dva kotača i krenete u istraživanje omiljene vam staze, ili pak više njih!

Galerija slika

Odaberi svoju omiljenu stazu putem aplikacije, sjedni na "bike" i uživaj Odaberi svoju omiljenu stazu putem aplikacije, sjedni na "bike" i uživaj Odaberi svoju omiljenu stazu putem aplikacije, sjedni na "bike" i uživaj Odaberi svoju omiljenu stazu putem aplikacije, sjedni na "bike" i uživaj Odaberi svoju omiljenu stazu putem aplikacije, sjedni na "bike" i uživaj Odaberi svoju omiljenu stazu putem aplikacije, sjedni na "bike" i uživaj