°C 14

Osim za lijekove, klinci čepove prikupljali i za kreativne tvorevine

06.11.2019.

Redakcija

U sklopu projekta #JArecikliram u četvrtak, 31.10.2019. godine, u Osnovnoj školi Ljubo Babić održana je radionica izrade kreativnih predmeta od plastičnih čepova.

Naime, u sklopu aktivnosti projekta organizirano je prikupljanje plastičnih čepova u razdoblju od dva tjedna u posebno označene kartonske kutije postavljene na nekoliko mjesta u školi. Cilj navedene aktivnosti je osvijestiti djecu o važnosti odgovornog postupanja s otpadom. Ostatak prikupljenih čepova biti će dostavljen Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma koja već godinama provodi projekt „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ čiji je cilj edukacija građana o odgovornom postupanju s otpadom, a od novaca prikupljenog reciklažom plastičnih čepova sufinancira se nabava skupih lijekova za liječenje oboljelih članova Udruge.

Na radionici su sudjelovale: likovna skupina pod vodstvom učiteljice Ivane Strmečki Vučina, zadruga Grozdek pod vodstvom učiteljica Lidije Ban i Ines Vojvodić, skupina Spretne ruke pod vodstvom učiteljice Marije Gudelj Šeperić te učenici koji pohađaju dodatnu nastavu hrvatskog jezika pod vodstvom učiteljice Martine Tunuković.

Zahvaljujemo učenicima na sudjelovanju na radionici i svima koji su se priključili ovoj plemenitoj akciji!

Galerija slika

Osim za lijekove, klinci čepove prikupljali i za kreativne tvorevine Osim za lijekove, klinci čepove prikupljali i za kreativne tvorevine Osim za lijekove, klinci čepove prikupljali i za kreativne tvorevine Osim za lijekove, klinci čepove prikupljali i za kreativne tvorevine Osim za lijekove, klinci čepove prikupljali i za kreativne tvorevine Osim za lijekove, klinci čepove prikupljali i za kreativne tvorevine