°C 11

Osnovna škola pokrenula humanitarku: Jaskanski đaci skupljaju pribor za školarce s potresom pogođenih područja

18.02.2021.

Maja Peranić

Osnovna škola Ljubo Babić pokrenula je humanitarnu akciju sakupljanja školskog pribora za učenike s područja pogođenih potresom. Akcija traje od ovog ponedjeljka, 15. veljače, pa sve do idućeg petka, 26. veljače.

Jaskanski školarci prikupljat će pribor koji je potreban njihovim malim kolegama iz potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije. Skupljaju se šiljila, gumice, olovke, flomasteri, bojice i drugi osnovni pribor za školu. Sve prikupljeno učenici mogu odložiti u kutije u holu škole, a iz škole je najavljeno kako će se razredi organizirati kako bi se skupilo dovoljno različitog pribora.

-Želja nam je da svatko pridonese nekom sitnicom i napravit ćemo veliku stvar za vaše vršnjake koji se nalaze u teškoj situaciji-poručili su iz škole.

Paketići pribora će se formirati naknadno, a učenici mogu napisati i poruke ohrabrenja i podrške.

-Učitelji naše škole uključili su se u humanitarnu akciju SHUsolidarnopotres koju je pokrenuo Sindikat hrvatskih učitelja s ciljem prikupljanja novčane pomoći za kolegice i kolege s područja pogođenim potresom koji su pretrpjeli oštećenjima na svojim objektima. Čuvajte se i budimo solidarni jer jedino tako možemo izaći jači iz ove krize-poručuju iz OŠ Ljubo Babić.