Novosti Sport Događanja

Otvorena Kazališna dvorana u Pisarovini

15.05.2023. / Ivana Ćurić

U sklopu Društvenog centra „Ivan Goran Kovačić“ u Pisarovini u subotu je otvorena Kazališna dvorana uz prigodni koncert povodom obilježavanja 50 godina zajedničkog života i rada akademskih umjetnika Emilije Karlavaris i Izvora Oreba, stanovnika općine Pisarovina.

Nakon uvodne riječi načelnika Općine Pisarovina Tome Kovačića, Kazališnu dvoranu svečano je otvorio ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, a u ime Zagrebačke županije otvorenju je nazočila pročelnica UO za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Jadranka Dujić Frlan.

Nekadašnja dvorana Sokolskog doma izgrađena je 1931. godine u vremenu kada je Pisarovina imala status kotara. Adaptacija Sokolskog doma dogodila se 1973. godine kada je dom preimenovan u Društveni dom „Ivan Goran Kovačić“. Tek nakon 50 godina ponovno je izvršena adaptacija Društvenog doma sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

 

(Izvor:Zagrebačka županija)

Galerija slika

Otvorena Kazališna dvorana u Pisarovini Otvorena Kazališna dvorana u Pisarovini Otvorena Kazališna dvorana u Pisarovini Otvorena Kazališna dvorana u Pisarovini

Podijeli