Novosti Sport Događanja

Ovog vikenda uživajte u premijeri božićne predstave "Tiha noć"

13.12.2023. / Ivana Ćurić

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjih božićnih izvedbi hit-predstave "101 dalmatiner" i odlično posjećenih premijernih izvedbi nove predstave "Robin Hood", Kazalište Škrabe je za svoje stare i nove gledatelje pripremilo još jednu poslasticu – premijeru božićne predstave "Tiha noć…" autora Nine Škrabea.

Predstava će se u Jastrebarskom u Domu kulture (kazalište/kino dvorana) moći pogledati u petak, 15. i nedjelju, 17. prosinca 2023. u 19:30 sati, a ulaznice se po cijeni od 5 € mogu nabaviti od srijede, 13. prosinca u Trgovini "Fifa", ali i rezervirati na mail-adresi kazaliste.skrabe@gmail.com.

"Tiha noć…" nastala je u suradnji s Kreativnim studijem Zvrk i Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom, a posvećena je pokojnom jaskanskom župniku Stjepanu Rožankoviću (1965–2020) "za sjećanje na divne zajedničke projekte, okrunjene organizacijama poetsko-glazbenih programa "Hote o ljudi sim" i "Svetom Duhu na čast"".

Prvi dio predstave događa se u Betlehemu u vrijeme prvog Božića i Isusovog rođenja, a drugi dio u sadašnjosti, na Badnjak 2023, kada petero mladih odlazi kroz šumu po snježnoj oluji u disko, na tulum s cajkama i tehno glazbom, ali se putem izgube i ne uspijevaju naći pravi put…

"Božić je bez sumnje najljepši i ljudskom srcu najdraži blagdan. Stoga smo pripremili i ovu božićnu predstavu sa željom da i kazališnom igrom malih, malo većih i najvećih glumaca do vaših srdaca dopru bogati sadržaji radosnih evanđeoskih poruka. Neka se raduje vaše srce i neka spozna da je glavni uzrok ovoj božićnoj radosti Isus Krist, čiji rođendan ovih dana slavimo. U sadržaju Božića istaknuta je poruka mira te važnost malih i neznatnih, siromašnih i nemoćnih, čiji je simbol djetešce u jaslama."U predstavi sudjeluje 70-ak glumica i glumaca Kazališta Škrabe od 5 do 55 godina, režiju potpisuje Klementina Škrabe, tonom upravlja Dominik Sečen, rasvjetom Krešimir i Ivica Batušić, dok su za kostime zadužene Daniela Fabijanić Pavlaković i Daniela Medved Tadić. Službeni fotograf i snimatelj predstave je Matija Grgas – Mat Photography. Plesove su uvježbale Tara Terihaj, Tia Tutić i Nika Valečić, inspicijentica je Margareta Škrabe, a autorica plakata i programa predstave Dorotea Corelj. Za specijalni dio predstave zaslužan je glasoviti dramski umjetnik Robert Kurbaša, dragi prijatelj i suradnik Kazališta Škrabe te aktivni član jaskanskog ogranka Matice hrvatske.

Realizaciju predstave pomogli su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačka županija, Grad Jastrebarsko, Luxor informatički poslovi i Profi Target d.o.o. Kazalištarci posebno zahvaljuju i jaskanskoj osnovnoj i srednjoj školi te Zlatku Dragoviću Fifi i njegovim ljubaznim djelatnicama.

"Tiha noć…" bit će druga premijerno izvedena predstava Kazališta Škrabe u samo mjesec dana, a kao i "Robin Hood" (izveden u studenom 2023) dio je velike proslave 55 godina umjetničkog djelovanja osnivača i voditelja jaskanskog kazališta Nine Škrabea. Kruna te velike kazališne fešte bit će u subotu, 16. prosinca 2023. u 19:30 sati u Glazbenoj školi Jastrebarsko, kada će uz "best of" kazališnih i glazbenih izvedbi posebno omiljenih Nini Škrabeu biti predstavljena raskošna monografija "Nino Škrabe – 55 godina kazališta" s više od 340 stranica i više od 720 fotografija.

-Dođite na "Tihu noć…" i predstavljanje knjige o povijesti jaskanskog kazališta i umjetničkog djelovanja Nine Škrabea u proteklih 55 godina! Uživajte zajedno s nama u obilju lijepih božićnih poruka i pozitivnih vibracija-poručuju organizatori.

Podijeli