°C 22

Photo Zagreb county: Lajkajte fotografije i izaberite najljepšu

25.05.2021.

Maja Peranić

Krenuo je izbor najljepših fotografija s područja Zagrebačke županije fotografskog natječaja “Photo Zagreb County”, objavila je Turistička zajednica Zagrebačke županije.

Fotografije se svakodnevno objavljuju na društvenim mrežama Turističke zajednice, a koje prikupe najviše vaših lajkova dobit će nagrade.

Podsjetimo, riječ je o natječaju koji svake godine organizira Turistička zajednica Zagrebačke županije, a kojim se nastoje promovirati ljepote našeg zavičaja kroz povijesno-kulturne znamenitosti, prirodu, rekreativne i brojne druge sadržaje.

-Naša vizija je stvoriti identitet destinacije, a kako bi tu viziju ostvarili, proces mora biti živ za sve posjetitelje i turiste koji dolaze u destinaciju. Našim foto natječajem želimo vidjeti jedinstveno iskustvo, temeljeno na osjećaju i doživljaju destinacije te kroz objektiv svakog od nas istaknuti jedinstvene atribute određene destinacije onim što ju čini drugačijom od ostalih, autentičnom. Na taj način želimo utjecati na očuvanje i promicanje identiteta i tradicije te općenito imidža destinacije- ističe direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Natječaj omogućuje široki kreativni izražaj i želi potaknuti umjetnike/ amatere da sami stvaraju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima Zagrebačke županije.

Turistička zajednica prikupila je fotografije prijavljene na natječaj te je započela s njihovom objavom na društvenim mrežama. Ondje ih možete podržati svojim lajkovima, a ona s najviše lajkova osvaja jednu od nagrada. Objave fotografija svakodnevno možete pratiti ovdje.

Također, u drugoj kategoriji, o najboljim fotografijama odlučivat će i stručni žiri, a 10 najboljih po ocjeni stručnog žirija javnosti će se predstaviti na izložbi te će ih Turistička zajednica Zagrebačke županije koristiti u svrhu promocije destinacije.