°C 11

Povodom Božića Crveni križ podijelio pakete pomoći potrebitima

23.12.2020.

Maja Peranić

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko je i ove godine, u predbožićno vrijeme, organiziralo raspodjelu paketa za socijalno ugrožene stanovnike prema popisu Centra za socijalnu skrb Jastrebarsko na području našeg grada i susjednih općina Klinča Sela, Krašića, Pisarovine i Žumberka.

Iza vrijednih volontera Gradskog društva Crvenog križa je tjedan obilaska terena i podjele paketa. Ukupno su podijeljena 245 paketa koji su sadržavali suhe namirnice i higijenu, a obiđeno je 173 obitelji.

-Veliko hvala Općini Žumberak, VZO Pisarovina i DVD-u Bratina, VZO Klinča Sela i DVD-u Klinča Sela, VZG Jastrebarskog i DVD-u Izimje koji su osigurali prijevoz. Iza nas je tjedan obilaska terena i podjele paketa, a to sve ne bi bilo moguće bez vrijednih i dobrih volontera koji su s nama obilazili teren. Pa dragi volonteri veliko vam hvala i zaslužili ste svaku pohvalu i riječ zahvale i ponosni smo što ste volonteri Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko-istaknuli su iz GDCK-a.

U sklopu akcije „Čuvajmo ih“, Hrvatski Crveni križ osigurao je dezinfekcijska sredstva i zaštitne maske za osobe starije životne dobi slabijeg imovinskog statusa s ciljem smanjenja rizika zaraze korona virusom. GDCK Jastrebarsko podijelilo je 32 paketa koja su sadržavala dezinfekcijsko sredstvo i zaštitne maske.  

Također, Hrvatski Crveni križ organizirao je akciju „Za sretnije dječje blagdane“ u sklopu koje je GDCK Jastrebarsko djeci darovalo blagdanske poklon bonove u iznosu od sto kuna. Ukupno je podijeljeno 89 poklon bonova. Poklon bonove su dobila djeca korisnici zajamčene minimalne naknade te djeca drugih obitelji sukladno socijalnom kriteriju u skladu sa svojom procjenom potreba na terenu. Uz poklon bonove, djeci su podijeljena i prigodna pisma kako bi znali da nisu sami i da postoje brojni ljudi koji misle na njih.

-Ova 2020.godina je bila godina izazova, godina ograničenja i godina odgovornosti za sve nas kao društvo i za svakog pojedinca ponaosob. Ova godina je osvijestila i važnost obitelji kao oslonca da prebrodimo ova teška vremena i da zajedništvom izađemo jači iz ove krize modernog doba. Zato želimo svim našim sugrađanima da u krugu svojih obitelji i svojih najmilijih provedu sretan i blagoslovljen Božić te da dočekaju sretniju, zdraviju i uspješniju novu 2021.godinu-istaknuli su iz GDCK-a Jastrebarsko.

Galerija slika

Povodom Božića Crveni križ podijelio pakete pomoći potrebitima Povodom Božića Crveni križ podijelio pakete pomoći potrebitima Povodom Božića Crveni križ podijelio pakete pomoći potrebitima Povodom Božića Crveni križ podijelio pakete pomoći potrebitima Povodom Božića Crveni križ podijelio pakete pomoći potrebitima Povodom Božića Crveni križ podijelio pakete pomoći potrebitima Povodom Božića Crveni križ podijelio pakete pomoći potrebitima Povodom Božića Crveni križ podijelio pakete pomoći potrebitima