Novosti Sport Događanja

Povodom obilježavanja Svjetskog dana spavanja u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica u petak stručni skup o poremećajima spavanja

14.03.2023. / Redakcija

Spavanje je osnovna ljudska potreba i nezamjenjiva sastavnica u ljudskom zdravlju. Danas znamo da poremećaji spavanja mogu biti povezani s brojnim kroničnim bolestima i stanjima kao što su arterijska hipertenzija, plućna hipertenzija, srčane aritmije (posebno fibrilacija atrija), koronarna bolest, moždani udar, demencije, šećerna bolest, bolesti štitnjače, psihičke bolesti, KOPB, astma, kronični bolni sindromi te pridonose ukupnom porastu obolijevanja i smrtnosti.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana spavanja Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije organizira stručni skup „San kao temelj zdravlja – medicinski i psihološki aspekti poremećaja spavanja“. Skup će se održati u Pučkom otvorenom učilištu u petak s početkom u 13 sati.

Ana Jadrijević Tomas, dr. med.,spec. neurolog – somnolog govorit će o poremećajima spavanja i budnosti, a Ivan Zečević, mag. psych., kognitivno bihevioralni terapeut o kognitivno-bihevioralnoj terapiji u tretmanu različitih poremećaja spavanja.

"Proizvedeno u suradnji sa Zagrebačkom županijom"

Foto: ilustracija/Slaven Branislav Babic/Pixsell

Podijeli