°C 11

Predstavljanje knjige "Svetojanske narodne nošnje"

24.02.2016.

Nefertum IT

Etno udruga Sveta Jana poziva vas na svečanu promociju knjige “Svetojanske narodne nošnje”. Riječ je o monografiji koja govori o tradicionalnim nošnjama svetojanskog kraja, istinskoj i vrijednoj baštini po kojoj se Sveta Jana i danas prepoznaje.

O ovom novom djelu Etno udruge Sveta Jana na predstavljanju će govoriti autor teksta monografije Daniel Hačko, stručni suradnik Ivica Ivanković, prof te kao nakladnik Jasnica Vojvodić, predsjednica udruge.

Etno udruga Sveta Jana najmlađa je svetojanska udruga i jedina koja se isključivo bavi zaštitom kulturne baštine i promicanjem etno, turističkih, privrednih i ekoloških vrijednosti našeg kraja, u svojem je kratkom vremenskom postojanju postigla vrlo zavidne rezultate u bavljenju aktivnostima iz iz svoga djelokruga. Ove godine Etno udruga realizirala je i izlazak nova monografija o narodnim nošnjama.

Promocija monografije “Svetojanske narodne nošnje” održat će se u subotu, 27. veljače s početkom u 18 sati u Društvenom domu u Gorci Svetojanskoj. Nakon promocije nastavit će se druženje uzvanika i gostiju uz tamburaše, kolače i čašu dobrog vina.