°C 22

Pun kamion betonske cigle za petrinjsko područje stiže iz Krašića! Općina pokreće račun za obnovu kuća stradalima

19.01.2021.

Maja Peranić

Općina Krašić također se, među brojnima, uključila u pomoć stradalima u potresu, a kako doznajemo najviše se pomoglo u građevinskom materijalu. Također, Općina planira otvoriti poseban račun za prikupljanje sredstava kojima bi se obnovile čak tri kuće na stradalim područjima Banovine.

-Protekloga tjedna na području Općine nastavljeno je s akcijama prikupljanja pomoći područjima stradalima u potresu. Nakon što smo dostavili kamion građe i materijala za stradale objekte na području općina Pokupsko i Kravarsko u Zagrebačkoj županiji, u subotu je utovareno i poslano na deponij građevinskoga materijala u Goru kraj Petrinje preko 2 000 još kvalitetne betonske cigle koja je skinuta sa sportskoga objekta u Brezariću koji smo zbog oštećenja na statici prinuđeni ukloniti-izvijestili su iz Općine Krašić.

U planu je, doznajemo iz Općine, otvaranje posebnog namjenskoga računa putem kojeg će se prikupljati sredstava za obnovu domova stradalih područja. Planira se obnoviti kuće za tri stradale obitelji na području Gline i Petrinje. O detaljima akcije Općina će naknadno izvijestiti.

Stradalima pomaže također Caritas Župe Pribić koji je pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za nabavku jednog ili dva mobilna kontejnera za pomoć potrebitima.

(foto: Općina Krašić)