°C 13

Raznolika ponuda domaćih proizvoda na Sajmu 'Plac Mljac'

05.11.2019.

Redakcija

Naredna će subota u Jastrebarskom ponovno biti u znaku šarene i raznolike ponude domaćih proizvoda na Sajmu „Plac Mljac“ koji će se održati na platou podno crkve svetog Nikole.

Slatko, slano, ljuto, kiselo, aromatično, mirisno, privlačno i ukusno – karakteristike su proizvoda koje će na 25 štandova ponuditi obiteljska poljoprivredna gospodarstva s jaskanskog, karlovačkog, samoborskog i zagrebačkog područja. Uz dva proizvođača sireva i mliječnih proizvoda, ljubitelji domaće hrane, ponovno će se moći opskrbiti različitim uljima, pekmezima, namazima, sirupima i sokovima, medom, češnjakom, domaćim octom, brašnom, proizvodima od tikve te brojnim drugim prirodnim pripravcima nastalim na obiteljskim gospodarstvima. Čak će i poklonici prirodne kozmetike, na sajmu imati mogućnost odabrati proizvode bez sastojaka sintetskog porijekla.

Nakon dugo vremena, Plac Mljac će omogućiti Jaskancima i uživanje u pečenim kestenima, što će mnoge podsjetiti na djetinjstvo kada se u centru Jaske svakodnevno širio miris pečenih kestena, stvarajući poseban jesenski ugođaj.

Dobar ugođaj bit će zasigurno i ove subote na jaskanskom Sajmu darova zemlje, vrta i polja, koji počinje u 9, a završava u 14 sati. Organizatori, Centar za kulturu Jastrebarsko i agencija Hram, već sad najavljuju i naredni Plac Mljac, koji će se održati 7. prosinca.