°C 18

Savršena kombinacija jagoda i pjenušaca u dvorcu Erdödy

07.05.2019.

Redakcija

Festival jagoda i pjenušaca novi je Eno-gastronomski festival, osmišljen spajajući sezonsko voće s pjenušavim vinom kako bi na pravi način slavili proizvode koji su s područja ovoga prekrasnoga grada i njegove okolice. Manifestacija će se održati 11. i 12. svibnja u perivoju dvorca Erdödy s početkom u 12 sati.

U subotu, 11. svibnja u popodnevnim satima održat će se cover koncert te vinska radionica na temu pjenušavih vina s početkom u 18 sati, koju će moderirati poznati novinar Ivo Kozarčanin. Na radionicu se možete prijaviti na e-mail info@tzgj.hr do 10. svibnja, a broj mjesta je ograničen.

U nedjelju, 12. svibnja, u popodne će se okupiti oko 50-tak oldtimera iz Oldtimer kluba Samobor. Kroz oba dana moći ćete uživati u atraktivnom plesu na svili. Na festivalu ćete moći kušati najbolje iz svijeta pjenušavih vina, pjenušaca: Ivančić, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Kunović, Režek, Tomac te Šember. Osim pjenušavih vina predstavit će se Udruga Jagodni prsten iz Zagrebačke županije s nekoliko proizvođača jagoda. Logično, moći ćete kušati i slastice od jagoda.