°C 11

Sveti Nikola obilazi jaskanski kraj: Iznenađenja u Jaski, Krašiću, Sv. Jani...

06.12.2018.

Maja Peranić

Najdraži dječji svetac, ali i zaštitnik Jastrebarskog po kojem naša župa nosi ime slavi se danas 6. studenog, a ne sumnjamo da je noćas posjetio brojne mališane jaskanskog kraja razveselivši ih darovima koji su jutros osvanuli u njihovim čizmicama.

No, Nikola djecu posjećuje i u vrtićima, školama, crkvi te raznim priredbama pa svakako vrijedi spomenuti da je ovih dana posebno nagradio jaskansku djecu, i djecu cijelog našeg kraja koja su bila vrijedna i dobra.

Već je jučer bio u Svetoj Jani kad je nagradio mališane koje su svojim učiteljicama i tetama, te sumještanima pomogli okititi bor u centru mjesta. O tome smo više pisali ovdje.

Danas je svratio do dječjeg vrtića "Radost" gdje je također podijelio djeci poklone u čemu su mu pomogli i predstavnici Grada.

Mali Krašićanci Svetog su Nikolu jučer dočekali s veseljem, a prije nego što je stigao imali su prilike uživati u predstavi "Snjegović Krešo i arktičke životinje". Sve se održalo u Vatrogasnom domu gdje je bila prava fešta uz druženje i "face painting". Nikola je podijelio darove za 132 mališana, a cijeli događaj organizirala je Turistička zajednica Općine Krašić.

(foto1:Grad Jastrebarsko/foto2: JASKAdanas/foto3: TZO Krašić)