Novosti Sport Događanja

Svoje slobodno vrijeme koriste da nauče pomoći unesrećenom: Održano Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

09.03.2023. / Redakcija

GDCK Jastrebarsko održalo je 4.ožujka u SŠ „Jastrebarsko“ Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Prisustvovalo je 5 ekipa podmlatka s područja grada Jastrebarskog, općina Klinča Sela, Pisarovina, Krašić i Žumberak i 4 ekipe mladih SŠ Jastrebarsko.

Natjecanje su svečano otvorile ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije Drinka Sopta i ravnateljica SŠ Jastrebarsko, Sonja Stipanović koje su i svim natjecateljima poželjele puno sreće.

Ekipe su se natjecale na ukupno 6 radnih pozicija iz područja teorije i praktičnog dijela. Na prve četiri radne pozicije provjeravalo se znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima. Posljednje dvije pozicije provjeravale su znanje i vještine u pružanju prve pomoći.

Ekipa podmlatka iz OŠ „ Vladimir Nazor“ iz Pisarovina ostvarila je najviše bodova te tako osvojila prvo mjesto s mentoricom Daliborkom Turk, drugo mjesto je osvojila ekipa iz OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“ iz Krašića s mentoricom Mirelom Levačić Cvok, treće i četvrto mjesto osvojila je ekipa podmlatka iz OŠ „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog s mentoricom Majom Požgaj, a peto mjesto osvojila je ekipa podmlatka iz OŠ „Klinča Sela“ s mentoricom Marinom Malnar.

Ekipa mladih iz SŠ Jastrebarsko „MATIĆI“ s najviše ostvarenih bodova osvojila je prvo mjesto, ekipa „DRUGA POMOĆ“ drugo mjesto, treće mjesto je osvojila ekipa „OTPADNICI“, a četvrto ekipa „BITANGE I PRINCEZE“. Njihova mentorica je prof. Klementina Stepinac. Svi natjecatelji su pokazali zavidno znanje u pružanju prve pomoći te ti mladi ljudi mogu služiti kao primjer ostalima jer svoje slobodno vrijeme su posvetili plemenitom i nesebičnom cilju, a to je naučiti kako pomoći unesrećenom.
Ekipa podmlatka iz OŠ „Vladimir Nazor“ iz Pisarovine i ekipa mladih SŠ Jastrebarsko „MATIĆI“ s najviše osvojenih bodova odlaze na Međužupanijsko natjecanje koje će se održati 1. travnja godine u Ivanić Gradu.

- Zahvaljujemo SŠ Jastrebarsko i ravnateljici Sonji Stipanović i mentorici Klementini Stepinac jer su bili divni domaćini. U organizaciji i samoj provedbi sudjelovalo je 97 osoba te se zahvaljujemo svim našim dragim volonterima, šminkericama, glumcima na radilištima i učenicima koji su sudjelovali u provedbi Natjecanja mladih HCK. Zahvaljujemo i Jamnici d.d. na donaciji. Bravo za ove mlade ljude – poručili su iz GDCK-a.

Galerija slika

Svoje slobodno vrijeme koriste da nauče pomoći unesrećenom: Održano Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa Svoje slobodno vrijeme koriste da nauče pomoći unesrećenom: Održano Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa Svoje slobodno vrijeme koriste da nauče pomoći unesrećenom: Održano Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa Svoje slobodno vrijeme koriste da nauče pomoći unesrećenom: Održano Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Podijeli