Novosti Sport Događanja

Tko je ukrao Malu balerinu doznat ćemo uskoro!

18.03.2023. / Ivana Ćurić

Svega par dana nakon Svjetskog dana kazališta, u srijedu, 29. i četvrtak, 30. ožujka s početkom u 20 sati.

Gradsko kazalište Jastrebarsko premijerno će izvesti svoju novu predstavu "Tko je ukrao Malu balerinu" 29. i 30.ožujka i tako najbolje proslaviti svoj 55. rođendan u tjednu kad se obilježava Svjetski dan kazališta.

Tekst za najnoviju predstavu odraslog ansambla Gradskog kazališta Jastrebarsko napisao je Milan Fošner, a istu je režirao Mario Kovač,u suradnji s umjetničkom voditeljicom kazališta Mijom Matasić. Radi se o detektivskoj drami s elementima komedije i napetom trileru koji preuzima obrasce filmskog žanra i s njima se poigrava u kontekstu postratne Hrvatske. U središtu priče je suspendirani detektiv Ivica Vinković koji na prijelazu tisućljeća upada u paukovu mrežu intriga, krađe umjetnina i ubojstva.

U predstavi igraju Velimir Kokot (Ivica Vinković), Lucija Severinac (Katarina Sever – Keti), Petra Cvetić i Elizabeta Nemec (Božena), Miroslav Borojević (Miroslav Marković – Miki), Klara Blažek i Jelena Crnković (Vanda Majer), Leon Bastašić i Ivan Puškar (Zdravko Dren / policajac), Igor Stanković (Mrga Dren), Damir Kuzmić (Dalibor), Dominik Sečen i Ivan Vinšćak (Dragi / Slavičin muž) i Lea Đido Božak (Slavica).

Kostimografiju potpisuje Zdenka Novosel, a scenu su osmislili, izradili i ukrasili Miroslav Borojević, Leon Bastašić, Lucija Severinac, Maja Sadiković i Mia Matasić. Glazbu za predstavu je birao Mario Kovač, svjetlo dizajnirao Ivica Batušić, a majstor fotografije je Ivan Borojević. Na mjestu šaptača su Ivana Kokot Radelja i Sonja Stanković, koja je i dizajnerica plakata. Cijelu mašineriju vodi Mia Matasić, umjetnička voditeljica jaskanskog kazališta.


Novu predstavu Gradskog kazališta Jastrebarsko podržali su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačka županija, Grad Jastrebarsko i Zajednica kulturno umjetničkih udruga Grada Jastrebarsko. Ulaznice su u prodaji od 22. ožujka u CB-u Kino.

 

(izvor:Grad Jastrebarsko)

Podijeli