°C 11

TZG Jastrebarskog prijavila se za dodjelu oznake "Safe stay in Croatia"

03.03.2021.

Maja Peranić

Hrvatska je, kao i mnogobrojne turističke destinacije, trenutno suočena s brojnim izazovima uzrokovanim pandemijom koronavirusa. Kako bi se turisti osjećali sigurno i zaštićeno cilj je educirati ih i upoznati s protokolima i mjerama koje se provode na svim razinama turističke djelatnosti, nudeći im pritom ugodan boravak u našoj zemlji, ističu iz Turističke zajednice Grada Jastrebarskog koja kao i druge turističke organizacije sudjeluju u projektu "Safe stay in Croatia".

-Cilj projekta „Safe stay in Croatia“ je uvođenje posebne oznake sigurnosti u Republici Hrvatskoj, informiranje turističkog sustava o njenom postojanju, uvjetima i načinu stjecanja, te u konačnici brendiranje Hrvatske kao sigurne destinacije-kažu iz TZGJ.

U tu svrhu, Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica pristupit će realizaciji projekta „Safe Stay in Croatia“ koji uključuje provedbu promotivne kampanje, izradu internetskih stranica kao središnjeg mjesta za informiranje javnosti o sigurnosnim protokolima izrađenim kroz Projekt koje će biti prevedene na 8 stranih jezika, popis subjekata kojima je dodijeljena oznaka usklađenosti, izrada 7 protokolarnih video materijala koji će se koristiti za kampanje na domaćem i stranom tržištu, izrada protokolarnih poklona za predstavnike medija te izrada i dostava oznake usklađenosti.

Oznaka „Safe stay in Croatia“ dodjeljivat će se svim zainteresiranim dionicima u turizmu, ali i drugim dionicima u lancu putovanja.

-Zahtjev za korištenje oznake podnosi se putem internetske stranice www.safestayincroatia.hr tako da se ispune osnovni podaci o kategoriji za koju se ponosi zahtjev, te se prihvaćaju Protokoli za siguran boravak u Hrvatskoj kao i nadzor nad poštivanjem propisanih protokola-kažu u Turističkoj zajednici grada Jastrebarskog koja se prijavila za dodjelu oznake Safe stay in Croatia.

Iz TZGJ obavještavaju kako je mrežna stranica projekta dostupna putem poveznice OVDJE  - gdje je omogućeno vršenje prijave i sve ostale informacije vezane uz oznaku. Video projekta i kampanje dostupan OVDJE, a video projekt u cijelosti možete preuzeti OVDJE . 30 fotografija s apliciranom oznakom možete preuzeti OVDJE

Također, izdan je i Priručnik za siguran boravak u Hrvatskoj.