°C 1

U Krašiću se otvara "Staza blaženog Alojzija Stepinca"

02.10.2020.

Maja Peranić

"Staza blaženog Alojzija Stepinca" planinarsko je hodočasnička staza koja kroz pet postaja povezuje centar Krašića s vidikovcem na Loviću Prekriškom na području grada Ozlja. Staza će se svečano otvoriti ove nedjelje, a iz Općine Krašić pozivaju sve zainteresirane da se pridruže otvorenju i obilasku Staze njihova blaženika.

Kao što je rečeno, Staza blaženog Alojzija Stepinca ima 5 postaja. Prva postaja je u Krašiću uz kapelu Svetog Ivana Krstitelja i kip Svete Ane odakle se hodočasti prema Hrženiku do Jezerina i preko Careve Drage do prekrasnog vidikovca na Loviću Prekriškom na području Ozlja gdje završava ovaj hodočasničko planinarski put. Staza uglavnom obuhvaća lokalitete kojima se blaženi Alojzije Stepinac kretao za vrijeme sužanjstva u Krašiću.

Cijelo događanje u Krašiću u nedjelju će započeti proslavom Dana kruha na središnjem krašićkom trgu u 8 sati, koja će se održati u nešto skromnijem obliku zbog epidemiološke situacije. Nakon blagoslova plodova zemlje koji je predviđen oko 9 sati, oko 9,30 će se krenuti "Stazom blaženog Alojzija Stepinca".

Galerija slika

U Krašiću se otvara "Staza blaženog Alojzija Stepinca"