°C 22

U parku Erdody održat će se 1. Obrtnički sajam

21.03.2019.

Redakcija

Udruženje obrtnika Jastrebarsko i Turistička zajednica grada Jastrebarsko ove će se godine pridružiti sajmu cvijeća "Cvjetna Jaska" organizacijom 1. Obrtničkog sajma Jastrebarsko. Obje će se manifestacije održati prvog vikenda u svibnju, na otvorenom prostoru parka Erdody.

Proizvođači autohtonih i tradicijskih proizvoda, obrtnici prehrambenih, proizvodnih i uslužnih djelatnosti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kreativne udruge i stvaraoci, imati će priliku 4. i 5. svibnja predstaviti svoju djelatnost i uslugu na prvom obrtničkom sajmu u Jastrebarskom.

Kako bi se ovim sajmom makar djelomice oživjela nekad bogata i raznolika obrtnička tradicija jaskanskog kraja te se pružila mogućnost obrtnicima koji su opstali usprkos ekonomskoj krizi, kao i onima koji su pokrenuli nove obrte, Udruženje obrtnika Jastrebarsko svim će sudionicima omogućiti besplatno izlaganje i sudjelovanje na sajmu.

-Ovim sajmom želimo obnoviti tradiciju i promovirati vještine i umijeća naših obrtnika, a sajam će ujedno biti i odlična prilika za susret domaćih i gostujućih obrtnika, promociju domaće radinosti i za poslovne kontakte- kazao je predsjednik jaskanskog Udruženja obrtnika Stipe Bučar.

Prijave za sudjelovanje na prvom Obrtničkom sajmu Jastrebarsko, čija je ambicija da, kao i sajam cvijeća, postane neizostavnim dijelom kalendara događanja u Jastrebarskom i zaštitni znak našeg kraja, primaju se do 19. travnja u Udruženju obrtnika Jastrebarsko putem e-maila: uo.jastrebarsko@hok.hr;

Poziv i obrazac prijave za sudjelovanje zainteresirani mogu preuzeti ovdje i ovdje

(Foto: Grad Jastrebarsko)