°C 14

U spomen na poginule branitelje županije na mostu u Pokupskom položeni vijenci

26.06.2020.

Redakcija

U spomen na poginule branitelje u povodu Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije delegacija predvođena županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom Županijske skupštine Matom Čičkom položila je vijenac i svijeće na spomen obilježju na mostu na rijeci Kupi.

Kako podsjećaju iz Županije, upravo je na tom mjestu 27. lipnja 1991. godine raspoređena 2. brigada Zbora narodne garde, a 2013. godine Županijska skupština proglasila je taj datum Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.

-S posebnim pijetetom prisjećamo se branitelja, ali i svih sudionika i žrtava Domovinskog rata čiji su životi utkani u temelje Lijepe naše. S obzirom da se ove godine nećemo okupiti na centralnom obilježavanju, ovim putem svim braniteljima Zagrebačke županije čestitam njihov Dan, želim im svako dobro, a najviše naravno da budu dobrog zdravlja!- izjavio je župan Kožić.

Predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak istaknuo je da nije bilo branitelja, danas ne bi bilo ni suverene Hrvatske.

-Stoga moramo skrbiti o njima kako odavanjem počasti, tako i kroz proračun- izjavio je predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak.

S obzirom na epidemiološku situaciju ovogodišnje centralno obilježavanje, planirano u Ivanić-Gradu, neće se održati.

Foto: Zagrebačka županija

Galerija slika

U spomen na poginule branitelje županije na mostu u Pokupskom položeni vijenci U spomen na poginule branitelje županije na mostu u Pokupskom položeni vijenci U spomen na poginule branitelje županije na mostu u Pokupskom položeni vijenci U spomen na poginule branitelje županije na mostu u Pokupskom položeni vijenci U spomen na poginule branitelje županije na mostu u Pokupskom položeni vijenci