°C -3

Udružili se vatrogasci Jaske i Petrovine i sanirali krov na slavetičkoj crkvi

18.08.2020.

Maja Peranić

Pripadnici DVD-a Jastrebarsko i DVD-a Petrovina udružili su svoje snage i sanirali krov crkve Svetog Antuna pustinjaka u Slavetiću koji je bio oštećen prilikom olujnog nevremena proteklog vikenda.

Za vrijeme olujnog nevremena, koje je proteklog vikenda zahvatilo naše krajeve, oštećen je krov crkve u Slavetiću gdje je vjetar otpuhao 70 metara kvadratnih limenog pokrova. Kako doznajemo, ubrzo je pokrenuta akcija sanacije i to na inicijativu pastoralnog vijeća iz Slavetića, kako bi se spriječila daljnja šteta na crkvi. Na posao su se bacili vrijedni vatrogasci iz Petrovine i Jastrebarskog koji su zajedničkim snagama sanirali krov.

 

Zbog nemogućnosti da crkvi priđu vozilima za rad na visini, vatrogasci su morali upotrijebiti speleo-alpinističku opremu koja im je pomogla u postavljanju privremenog pokrova na vrlo strmom krovu crkve.

-Ovom prilikom namješteni su i porušeni crijepovi na farofskim objektima. Akcija je trajala od 17:30 do 22:00 sata, DVD Petrovina sudjelovala je s navalnim vozilom i 5 vatrogasaca, a DVD Jastrebarsko s kombi vozilom i 7 vatrogasaca – istaknuli su iz DVD-a Jastrebarsko.

(foto: DVD Jastrebarsko)

Galerija slika

Udružili se vatrogasci Jaske i Petrovine i sanirali krov na slavetičkoj crkvi Udružili se vatrogasci Jaske i Petrovine i sanirali krov na slavetičkoj crkvi Udružili se vatrogasci Jaske i Petrovine i sanirali krov na slavetičkoj crkvi Udružili se vatrogasci Jaske i Petrovine i sanirali krov na slavetičkoj crkvi Udružili se vatrogasci Jaske i Petrovine i sanirali krov na slavetičkoj crkvi Udružili se vatrogasci Jaske i Petrovine i sanirali krov na slavetičkoj crkvi Udružili se vatrogasci Jaske i Petrovine i sanirali krov na slavetičkoj crkvi Udružili se vatrogasci Jaske i Petrovine i sanirali krov na slavetičkoj crkvi Udružili se vatrogasci Jaske i Petrovine i sanirali krov na slavetičkoj crkvi