°C 11

Ugodni mirisi i fini okusi Svete Jane stižu u Glinu!

03.03.2021.

Maja Peranić

Paketima raznih jaskanskih proizvoda i Svetojanci su dali svoj doprinos stradalima u nedavnim potresima.

Na inicijativu Davora Peurače – proizvođača lavande i lavandinih proizvoda u jaskanskom kraju, i u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Jastrebarskog, proizvođači s područja Svete Jane osmislili su i pripremili pomalo drugačije pakete pomoći za građane potresom pogođenih područja. Jaskanski paketi, tako su sastavljeni od: mirisnog jastuka i čaja od lavande, eteričnog ulja i hidrolata lavande, keksa od lavande, bočica vode čiji je izvor upravo u Svetojanskom kraju, majica s porukom kao i naravno vrhunskog vina sa svetojanskog područja. 

-S obzirom na sastav paketa, vjerujemo kako će stanovnici Gline na ovaj način imati priliku barem na trenutak uživati u zdravim proizvodima, ali isto tako na neki način osjetiti Jasku i našu Svetu Janu-kažu iz TZGJ.

U paketima se, između ostalih, nalaze brojni lavandini proizvodi s OPG-a Peurača.

-Lavanda je tradicionalan lijek za umirenje i ublažavanje nesanice, odlična je protiv glavobolje, a njen cvijet je vrlo djelotvoran kod prehlade i infekcije dišnih putova. Osušeni cvjetovi omiljeni su za punjenje jastuka za opuštanje i bolji san, a koriste se i kao dodatak pri izradi domaćih kozmetičkih pripravka, losiona, kupki. Prednosti lavandine kupke su višestruke - osim relaksirajućeg učinka na mišiće, miris lavande opušta i smiruje, a ljekovita svojstva djeluju na kožne nečistoće-poručuju organizatori ove akcije.

-Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su darovali svoje proizvode: OPG Peurača, vinarima iz Svete Jane i Hrastja Plešivičkog: Jurkovac, Baltornić, Ribarić, Martinković i Kolarić; zatim Antoneli art design-u, proizvođaču flaširane vode i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sveta Jana koji će navedene pakete prevesti i dostaviti na područje Gline-poručili su iz Turističke zajednice Grada Jastrebarskog.

 

Galerija slika

Ugodni mirisi i fini okusi Svete Jane stižu u Glinu!