Ukusna hrana na najljepšem mjestu na svijetu
Deset turističko-ugostiteljskih objekata s područja Zagrebačke županije nositelji su standarda "Okusi zagrebačkog kraja", a među njima se našao i restoran "Ivančić" iz Plešivice.
Ugodan ambijent u srcu Plešivice, odakle puca prekrasan pogled na cijeli jaskanski kraj, čaša vina i ukusna domaća hrana – sve ćete to dobiti posjetite li restoran "Ivančić". Već dugi niz godina ovaj obiteljski restoran svojom kvalitetom i gostoljubivošću privlači posjetitelje iz raznih krajeva Hrvatske, jednako kao i domaće, stalne goste iz Jaske i okolice te svima nudi bogatu ponudu najukusnijih domaćih specijaliteta. Stoga je nedavno Zagrebačka županija restoranu Ivančić s pravom dodijelila oznaku "Okusi zagrebačkog kraja".
Nositelj prestižnog standarda
Riječ je o standardu koji se u sklopu nacionalnog projekta „Okusi hrvatske tradicije“ dodjeljuje ugostiteljskim objektima koji u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva lokalna tradicijska jela i šest etiketa pića, od kojih su najmanje četiri vina. Kako bi intenzivirala promociju gastronomije na svom području te promociju ugostiteljsko-turističkih objekata, u projekt se uključila i Zagrebačka županija, a restoran "Ivančić" je, među još deset restorana s njenog područja zadovoljio sve propisane kriterije za dodjelu naziva "Okusi zagrebačkog kraja". Do te laskave titule svakako ih je dovela kvaliteta poslovanja, kao i bogata gastronomska ponuda temeljena na domaćim jelima te ukusni detalji koji tu ponudu čine posebnom.
Svježe, sezonsko i domaće
- Uvijek gledamo da uz klasična jela, jela po narudžbi i jela s roštilja nudimo sezonski program. Tako sada u zimskom periodu nudimo krvavice i češnjovke sa zeljem i s restanim krumpirom, koje također sami radimo. Sami svakodnevno pravimo i domaći kruh – objašnjava nam vlasnik restorana, Domagoj Ivančić.
Posebno ukusna su jela od vrganja, na kojima se bazira velik dio ponude ovog plešivičkog restorana.
- Kuhinja nam se jako bazira na vrganjima i sva su jela od vrganja koja nudimo vrlo kvalitetna budući da se radi o vrhunskoj namirnici- kaže nam gospodin Ivančić, a da je to doista tako uvjerio nas je okus punjenog telećeg odreska u pikantnom umaku od vrganja. Uz to, na meniju se nalaze i juha od vrganja, biftek u umaku od vrganja ili pak vrganji na žaru.
Od domaćih jela svakako se trebaju kušati kuhani štrukli te sir i vrhnje nabavljeni od dobavljača koji ih proizvodi isključivo za restoran Ivančić. Vrhunsku kvalitetu ovog restorana jamči i ponuda pedeset etiketa vina plešivičkih vinara te svježe i zdravo meso iz domaćih mesnica.
-Imamo jako dobrog dobavljača domaćih patki, guski i purica, to je sve domaće tu iz Jaske. I važno da je sve sezonski i da je svježe. Uz hranu ide i vino. Osim našeg, iz obiteljskog vinograda, imamo i pedeset etiketa od vinara plešivičkog kraja -kazao je Domagoj Ivančić.
Zadovoljstvo uslugom i kvalitetom
Takav pristup poslovanju te doprinos promociji plešivičkog kraja i domaćih proizvoda brendirao je restoran Ivančić "Okusom zagrebačkog kraja". Iako je ponosan na to priznanje, gospodin Domagoj ističe kako je u svemu ipak najvažnije da su njegovi gosti zadovoljni uslugom koja im se nudi.
- Nije brend najvažniji, važno je da ljudi kad tu dođu budu zadovoljni s onim što vide i što okuse. Bernd kao brend ne vrijedi ništa ako vi ne ponudite određenu kvalitetu – kaže Ivančić.
Promocija Plešivice
Zadovoljstvo tom kvalitetom pokazuju stalni gosti iz jaskanskog kraja, ali i posjetitelji iz raznih dijelova Hrvatske. Pa im tako dolaze gosti iz Zagreba, Karlovca, Rijeke i Kvarnera, ali i Dubrovnika, koje osim ukusne hrane oduševljava i ugodan ambijent, a posebno impresivan pogled na plešivičke vinograde, brežuljke i na čitavu Jasku.
- Plešivica je najljepše mjesto na svijetu. Ovdje sam rođen i svako jutro kad se probudim, divim se ovom pogledu. A zamislite si nekog tko dođe prvi put, kao recimo gost iz grada kao što je Dubrovnik koji mi kaže: "Jao, na kakvom divnom mjestu vi živite!" To vas vodi da ustrajete u svom radu – kaže nam sa žarom Domagoj Ivančić kojemu je upravo ljubav prema rodnoj Plešivici nit vodilja u poslu kojim se uspješno bavi.