Novosti Sport Događanja

Veliki uspjeh Baletnog studija: Balerine osvojile jedan srebrni i pet zlatnih pehara, ali i ‘Zlatnu ulaznicu’

29.12.2021. / Redakcija

U zagrebačkom kazalištu Trešnja nedavno je održano međunarodno plesno natjecanje International Dance Winter Cup Zagreb 2021., na kojem je nastupilo više od 80 plesnih klubova iz četrdesetak zemalja svijeta, a natjecao se i Baletni studio Jastrebarsko pri čemu su osvojili jedan srebrni te čak pet zlatnih pehara.

Na Winter Cupu, od 20. do 23. prosinca, jaskanski Baletni studio predstavio se sa šest sjajnih točaka u tri plesne kategorije: etno, balet i mjuzikl. U pet različitih brojnih i tri dobne skupine, Baletni je studio osvojio nagrade za svaku od koreografija – pet zlata i jedno srebro, a točka „Ljubav se ne trži“ osvojila je i prestižnu „Zlatnu ulaznicu“ koja je Baletnom studiju osigurala dodatan nastup na Gala večeri.

Grupa seniori u kategoriji etno osvojila je prvo mjesto za točku „Ljubav se ne trži“, dok su grupe juniori i mladi osvojile dva prva mjesta u kategorijama balet i mjuzikl, za točke „Turski ples“ i „Ples na kiši“. Baletni studio se ove godine također natjecao u skupinama formacija i trio te su u kategoriji baleta osvojena prva mjesta i za točke „Arapski ples“ (formacija juniori) i „Ples s vrčem“ (trio mladi). U kategoriji baleta solo mladi, polaznica Baletnog studija Antonija Juraj (15) osvojila je drugo mjesto solo-varijacijom „Smrt labuda“.

U četvrtak, 23. prosinca, u ‘Trešnji’ je održana svečana Gala večer na kojoj je nastupilo 28 najboljih točaka ovog plesnog natjecanja, a među njima bila je i etno točka Baletnog studija „Ljubav se ne trži“. Osvojiviši tzv. „Zlatnu ulaznicu“ za taj svečani plesni događaj, balerine su imale prilike nastupiti s najboljima od najboljih.

-Velika nam je čast što smo osvojili Golden Ticket i imali priliku pokazati jednu od naših točaka na Gala večeri. Za plesača je, uz sva službena priznanja i gromoglasan aplauz, ogromno zadovoljstvo kada od vas traže da plešete opet, a to je i smisao ovoga čime se bavimo, da opet i neprestano plešemo jer to volimo i to nas ispunjava- rekla je voditeljica baletnog studija, baletna pedagoginja i koreografkinja Svetlana Lukić.

Sezona obilježena pandemijom je, kao i za mnoge umjetničke amatere, bila izuzetno teška za Baletni studio zbog nemogućnosti nastupa uživo, ali i zbog otežanog vježbanja.

-Za svaki je uspjeh važan konzistentan rad, a u plesu je to, kao i u vrhunskom sportu, naprosto presudno. Kao načelno amaterski studio, koji je već samim time što se radi o amaterizmu ograničen količinom vremena provedenog u baletnoj dvorani, vježbali smo sada u nekim sasvim novim, još opresivnijim uvjetima i to zasigurno ne onako kako smo na to navikli. Pandemija nas je, kao i mnoge, beskontaktnošću i nenadanim samoizolacijama bila pomalo stjerala u kut-  ističe Svetlana Lukić.

To, dakako, ne znači da se mjesecima ništa nije događalo. Iako čekaju na praizvedbe uživo, Baletni studio Jastrebarsko u posljednjih je godinu dana izbacio i snimio čak dvije plesne predstave, glumačko-plesni spektakl „Put oko svijeta u 60 minuta“ i baletni divertisman „Baletna lepeza“. Međutim, veliki uspjeh na Winter Cupu Zagreb svjedoči o novoj, blistavoj kondiciji Baletnog studija Jastrebarsko.

 

Galerija slika

Veliki uspjeh Baletnog studija: Balerine osvojile jedan srebrni i pet zlatnih pehara, ali i ‘Zlatnu ulaznicu’ Veliki uspjeh Baletnog studija: Balerine osvojile jedan srebrni i pet zlatnih pehara, ali i ‘Zlatnu ulaznicu’ Veliki uspjeh Baletnog studija: Balerine osvojile jedan srebrni i pet zlatnih pehara, ali i ‘Zlatnu ulaznicu’ Veliki uspjeh Baletnog studija: Balerine osvojile jedan srebrni i pet zlatnih pehara, ali i ‘Zlatnu ulaznicu’ Veliki uspjeh Baletnog studija: Balerine osvojile jedan srebrni i pet zlatnih pehara, ali i ‘Zlatnu ulaznicu’ Veliki uspjeh Baletnog studija: Balerine osvojile jedan srebrni i pet zlatnih pehara, ali i ‘Zlatnu ulaznicu’ Veliki uspjeh Baletnog studija: Balerine osvojile jedan srebrni i pet zlatnih pehara, ali i ‘Zlatnu ulaznicu’ Veliki uspjeh Baletnog studija: Balerine osvojile jedan srebrni i pet zlatnih pehara, ali i ‘Zlatnu ulaznicu’

Podijeli