°C 19

VELIKI USPJEH: Sonja Zubović postala članica prestižne Slavenske akademije književnosti i umjetnosti u Varni

27.09.2019.

Redakcija

U Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održana je svečanost predstavljanja pjesničke antologije pjesnika iz čak 20 zemalja pod nazivom "Kruh naš nasušni", a u izdanju Slavenske akademije za književnost i umjetnost koja ima sjedište u Varni.

Tom prilikom predsjednica Akademije pjesnikinja svjetskog ugleda Elka Naygolova svečano je uručila člansku iskaznicu Slavenske akademije i našoj Jaskanki Sonji Zubović. Prisjetimo se da je jedna Sonjina knjiga objavljena u Bugarskoj 2015. godine, a već godinu dana nakon toga, upravo na njezinu inicijativu došlo je do povezivanja jedne Osnovne škole iz Sofije s Osnovne školom Ljubo Babić.

Na svečanosti u Zagrebu bio je kao i uvijek zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar. Uz pjesnike iz Bugarske na svečanosti su bili i pjesnici iz Slovačke, pa se Jaska pohvalila i prijateljstvom s gradom Trenčianska Tepla iz Slovačke. Budući je Sonja Zubović vrlo aktivan član Ogranka Matice Hrvatske Jastrebarsko kao i gospodin Stipe Bučar za očekivati je da će doći i do predstavljanja njenog autorskog stvaralaštva i u Jaski.