Novosti Sport Događanja

Vrijedni ugovori za sportaše, parasportaše i tehničare Zagrebačke županije

06.03.2024. / Ivana Ćurić

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodijelio je ugovore vrijedne 1,2 milijuna eura predstavnicima Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije (935.695 eura), Županijskog školskog sportskog saveza (137.000 eura), Parasportskog saveza Zagrebačke županije (58.677 eura) i Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije (109.230 eura).

-Itekako smo ponosni na rezultate koje postižu naši sportaši, a danas dodijeljena sredstva podrška su za nove uspjehe. Ovu godinu će u sportskom smislu obilježiti olimpijske i paraolimpijske igre, a znamo da je medalja s tih igara san svakog sportaša- rekao je Kožić dodavši da je osim sada dodijeljenih sredstava, osigurano i dodatnih 87 tisuća eura za nagrađivanje uspješnih sportaša te organizaciju velikih sportskih događaja, a koji će se dodijeliti tijekom godine.

-Kada govorimo o ukupnim ulaganjima, onda dolazimo do iznosa od 1,2 milijuna eura što nas svrstava u sam vrh županija po izdvajanju za sport- rekao je Kožić.

Vladimir Bregović, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, zahvalio je na dodijeljenim sredstvima, istaknuvši kako je Zagrebačka županija važna karika između lokalnog i regionalnog sporta. Osvrnuo se i na nedavno proglašene najbolje sportaše Zagrebačke županije za prošlu godinu.


-Imamo se s čime ponositi, a imamo se i čemu nadati. Imamo europskih i svjetskih osvajača medalja, sada su u tijeku kvalifikacije i nadamo se će olimpijska medalja doći u Zagrebačku županiju- rekao je Bregović.

Prema riječima predsjednice Županijskog školskog športskog saveza Zagrebačke županije Ivančice Valek prošle godine ostvareni su sjajni rezultati.


-Unutar državnih natjecanja osvojili smo 10 prvih mjesta, a jedna ekipa je nakon prvog mjesta na državnom natjecanju otišla na Svjetsko prvenstvo u sportskom plesu u Rio de Janeiru-kazala je Valek, naglasivši kako je prošle godine u sustav natjecanja bilo uključeno 4200 učenika iz 65 školskih športskih društava koji djeluju pri osnovnim i srednjim školama te centrima za obrazovanje na području Zagrebačke županije.

-Punih deset godina u sustavu smo financiranja Zagrebačke županije. Počeli smo s tri kluba, a sada ćemo imati 12 klubova uključenih u Parasportski savez Zagrebačke županije, a svega toga ne bi bilo bez izdašnog financiranja Zagrebačke županije- rekao je njegov predsjednik Darko Matić, posebice istaknuvši radost što su sportaši s invaliditetom također uključeni u izbor za najbolje sportaše.


-To je znak integracije, ravnopravnosti i dobre suradnje svih dionika u sportu- naglasio je Matić.

-Dugi niz godina na različitim natjecanjima osvajaju se medalje, a naši su robotičari prošle godine nakon pobjede na županijskoj i državnoj razini donijeli medalju sa Svjetske robotičarske olimpijadi održane u Panami- rekao je predsjednik Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije Ivan Vlainić istaknuvši i međunarodne uspjehe županijskih inovatora koji su nakon domaćih natjecanja obišli gotovo cijeli svijet. Podsjetio je i kako je do kraja ožujka otvoren natječaj za dodjelu županijske Nagrade tehničke kulture „Rudolf Perešin“ za 2023. godinu.


(Izvor:Zagrebačka županija)

Podijeli