Novosti Sport Događanja

30 godina ponovnog ustrojstva Općine Pisarovina, načelnik Kovačić: "Pred nama je još brži razvoj"

13.11.2023. / Redakcija

Općina Pisarovina, na blagdan svojega zaštitnika sv. Martina, obilježila je 30. godišnjicu ponovna ustrojstva. Od 1886. do 1947. Pisarovina je imala status kotara, a od 1947. do kraja 1962. bila je općina. Nakon toga, sve do travnja 1993. bila je u sastavu općine Jastrebarsko.

-Vjerujem da više nikada nikome neće pasti na pamet da ide u ukidanje općina koje su pokazale što znači biti u funkciji razvoja, posebno ruralnih sredina- na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća rekao je načelnik Pisarovine Tomo Kovačić. Zahvalio je svima koji su tijekom proteklih 30 godina, na bilo koji način, doprinijeli razvoju Pisarovine.

-Bez podrške naših sumještana, bez dobro organizirane općinske službe, poduzeća i ustanova ne bismo uspjeli u realizaciji mnogobrojnih projekata- rekao je Kovačić, a obraćanje završio riječima:

-Izgradnja državne ceste od mosta na Kupi do čvora Zdenčina, gradnja novih proizvodnih pogona u poduzetničkoj zoni, najavljena gradnja proizvodnih pogona Kraša, stavljanje u funkciju nove gospodarske zone Velika Jamnička, te dodjela državnoga zemljišta za gradnju naselja za mlade obitelji daje nam puno pravo da zaključimo da je pred nama još brži razvoj.

U ime Županije svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Ervin Kolarec. Rekao je da je općina Pisarovina poželjno i ugodno mjesto za život.

-Da bi općina bila ovakva kakva jest, snažnu podršku njezinom razvoju daje i Zagrebačka županija. Kroz odjel za promet i komunalnu infrastrukturu rješavamo klizišta. Radovi su vrijedni oko 600.000 eura. Nakon zagrebačkog i petrinjskog potresa naš ŽUC ima povijesno ulaganje na kompletnom području županije. Ukupno ulaganje iznosi preko 87 milijuna eura, a iz tog paketa na području Pisarovine ulaže se 1,9 milijuna eura u sanaciju mostova i kolnika županijskih cesta-rekao je Kolarec.

U ime predsjednika Vlade RH obratio se državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

 

izvor: Zagrebačka županija

Galerija slika

30 godina ponovnog ustrojstva Općine Pisarovina, načelnik Kovačić: "Pred nama je još brži razvoj" 30 godina ponovnog ustrojstva Općine Pisarovina, načelnik Kovačić: "Pred nama je još brži razvoj" 30 godina ponovnog ustrojstva Općine Pisarovina, načelnik Kovačić: "Pred nama je još brži razvoj" 30 godina ponovnog ustrojstva Općine Pisarovina, načelnik Kovačić: "Pred nama je još brži razvoj"

Podijeli