Novosti Sport Događanja

Audijem divljao po cesti: Dok je bježao od policije 28-godišnjak je prolazio kroz crveno svjetlo, pretjecao preko pune crte, a vozio je i u suprotnom smjeru

01.07.2022. / Redakcija

Nesvakidašnja drama odvijala se prekjučer u večernjim satima na potezu od Jastrebarskog do Zagreba. Naime, 28-godišnji vozač nije stao policijskoj patroli koja nadzirala promet. Na zvučne i svjetlosne znakove policijskih službenika Audi A6 krapinskih registarskih oznaka nije reagirao, već je nastavio vožnju prema Zagrebu.

- Policijski službenici su nakon provjere utvrdili kako je vozilo neregistrirano te na sebi ima nepripadajuće registarske oznake te su krenuli u potjeru za vozilom i vozačem. Vozač je cijelim putem, od Jastrebarskog do Ilice, grubo kršio prometne propise prolazeći kroz crveno svjetlo na semaforu, neoprezno pretječući druga vozila preko dvostruke neisprekidane središnje bijele linije  te se kretao trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera i takvom vožnjom dovodio u opasnost druge sudionike u prometu – objasnili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Tijekom potjere, policijski službenici su također zamijetili da je vozilo na sebi imalo vidna oštećenja, a dolaskom do Ilice, vozač se zabio u policijsko vozilo, nakon čega je u zanošenju naletio na metalne stupiće kod kućnog broja 510. Nakon izazvane prometne nesreće vozač je pokušao pobjeći, no policajci su ga uhvatili i zbog sprječavanja bijega i odbijanja naredbi, nad njim uporabili sredstva prisile. Tijekom potjere lakše je ozlijeđen jedan policajac.

Provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je kako vozač nema položen vozački ispit, odnosno upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te da na snazi ima čak tri zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom te 60 negativnih bodova. Dakle, radi se o recidivisti – osobi koja često krši prometne propise.

 Osobni automobil marke Audi A6 privremeno je oduzet osumnjičeniku, nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje za kaznena djela obijesna vožnja u cestovnom prometu i krivotvorenje isprave. Policija je podnijela kaznenu prijavu Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok je 28-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku.

Foto: Zeljko Lukunic/Pixsell

Podijeli