°C 2

Besplatno surfajte u Klinča Selima: Nove 22 pristupne internet točke na javnim mjestima

26.11.2020.

Maja Peranić

Na području Općine Klinča Sela provedena su dva projekta uspostave bežičnog Interneta na mjestima javnog okupljanja u općini kroz koje su postavljene ukupno 22 pristupne točke na koje se građani i posjetitelji Općine besplatno mogu spojiti.

Bežičnim Internetom su pokrivena područja objekata i vanjski prostor na javnim mjestima i to u DVD-u Kupinec, Društvenom Domu Kupinec, DVD-u Gornja Zdenčina, DVD-u Beter, te staroj školi u Zdenčini.

-Na navedenim lokacijama, postavljeno je deset pristupnih stanica visoke kvalitete koje će osigurati velike kapacitete širokopojasnog Interneta za sve Vaše poslovne, privatne i društvene potrebe korištenja Interneta uz minimalnu brzini od 60/10 Mbps – istaknuli su iz Općine Klinča Sela.

Općina je također u suradnji sa Zagrebačkom tvrtkom Callidus Grupa d.o.o. u sklopu inicijative Europske Unije pod nazivom WIFI4EU osigurala 15 000 Eura bespovratnih sredstava za postavljanje dodatnih dvanaest pristupnih stanica na unutarnjim i vanjskim mjestima javnog okupljanja. Tako su internetom pokrivene i površine kod zgrade Općine, DVD-a Donja Zdenčina, DVD-a Goli Vrh, DVD-a Klinča Sela, te NK Zdenčina.

Kroz ova dva projekta Općina je omogućila građanima i gostima ukupno 22 pristupne stanice za širokopojasni Internet.

-Besplatni bežični Internet u gradovima i općinama, temelj je digitalnog razvoja društva. Infrastruktura bežičnog interneta omogućava Općini da u daljnjim inicijativama osigura sredstva za instalaciju i nadogradnju video nadzora javne sigurnosti, nadzor komunalne i javne infrastrukture, te nadzor potrošnje energenata. Projektom besplatnog bežičnog Interneta za građane i goste, u konačnici se povećava kvaliteta života građana i podiže turistička vrijednost Općine-istaknuli su iz Općine Klinča Sela.

Iz Općine pozivaju sve da isprobaju i slobodno koriste novopostavljenu infrastrukturu besplatnog bežičnog Interneta.