°C 17

Bez novih zaraženih u ispostavi Jastrebarsko, županija bilježi tri nova slučaja

09.07.2020.

Petar Brnada

Ispostava Doma zdravlja Jastrebarsko u posljednja 24 sata ne bilježi nove slučajeve zaraze, no područje Zagrebačke županije broji nove pozitivne na COVID-19, potvrdili su jutros iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Naime, promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve jesu dva nova slučaja u ispostavi Zaprešić i jedan novi slučaj u ispostavi Velika Gorica.

Promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za izliječene slučajeve su dva izliječena slučaja u ispostavi Dugo Selo, te po jedan izliječen slučaj u ispostavama Zaprešić i Vrbovec.

-Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do četvrtka, 9.07.2020. do 11:00 sati evidentirane su 192 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o tri osobe više, ali su i 4 osobe izliječene. Tako su na području Zagrebačke županije trenutno aktivna 52 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 133 osobe, a sedam ih je preminulo- izvijestili su iz Županije.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.