°C -3

Biciklom u vlak u Europskom tjednu mobilnosti

16.09.2020.

Ivana Ćurić

S današnjim danom počinje Europski tjedan mobilnosti tijekom kojeg građani mogu koristiti  pogodnost kombinacije bicikliranja i vožnje vlakom u kojoj ne moraju platiti za prijevoz bicikla.

Danas je počeo Europski tjedan mobilnosti koji se ovoga puta održava pod geslom „Mobilnost s nultim emisijama za sve“.

-Ona odražava ambiciozan cilj ugljičnoneutralnog kontinenta do 2050. godine, kako ga je izložila Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, kada je predstavljala Europski zeleni plan. Temom se također želi istaknuti važnost pristupa prijevozu s nultim emisijama i promicati uključivi pristup koji obuhvaća svakoga-poručuju organizatori.

Sindikat biciklista se i ove godine uključio svojim aktivnostima u ovu kampanju uz snažnu podršku poticanja novih mjera za suzbijanje pandemije reorganizacijom prometnih površina ka održivim oblicima kretanja. Kao i svake godine do sada, u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom, osiguran je besplatan prijevoz bicikala u svim vlakovima u kojima je omogućen prijevoz bicikala na području Hrvatske u tjednu od 16. do 22. rujna. Poželite li otići na neki izlet, ili samo na drugačiji način stići do svakodnevnog odredišta ovih dana kombinirajte bicikl i vlak.