°C 23

Danas desetak slučajeva na jaskanskom području, pozitivna djelatnica doma za starije u Krašiću

19.02.2021.

Maja Peranić

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata potvrđena su 32 nova slučaja zaraze koronavirusom. Deset novozaraženih osoba dolazi s jaskanskog područja i to 4 iz same Jaske, 5 slučajeva potvrđeno je u Krašiću, a još jedan na području Žumberka. Iz Županije su izvijestili da je pozitivna i jedna djelatnica doma za starije s krašićkog područja.

Stanje po gradovima i općinama županije danas je ovakvo: 1 Samobor, 1 Zaprešić, 4 Jastrebarsko, 8 Velika Gorica, 6 Ivanić-Grad, 1 Vrbovec, 2 Sveti Ivan Zelina, općine – 1 Žumberak, 5 Krašić, 2 Kloštar Ivanić, 1 Križ, a ozdravilo je 6 osoba.

-Samoizolacija je propisana učenicima 1 razreda, a utvrđen je pozitivni nalaz kod jedne djelatnice  doma za starije i nemoćne osobe s područja Krašića-stoji u priopćenju Zagrebačke županije.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.