°C 1

Deset novooboljelih u županiji, najviše u Zaprešiću! Sedam osoba ozdravilo

04.09.2020.

Maja Peranić

Još deset osoba s područja Zagrebačke županije pozitivno je na koronavirus. Objavio je to jutros Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Najviše novozaraženih je sa zaprešićkog područja, no slučajevi se javljaju duž cijele županije. Jastrebarsko u posljednjih 24 sata nema novih slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 10 osoba i to po jedna s područja gradova Sveta Nedjelja i Dugo Selo, dvije iz Velike Gorice te četiri iz Zaprešića. Zaraženi dolaze s područja Općina Bistra i Jakovlje, po jedan zaraženi iz svake općine. Važno je napomenuti da je i 7 osoba je izliječeno.
-Od 10 novooboljelih osoba 8 slučajeva su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s ljetovanjem na obali, dok je za 1 slučaj nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 31 osobu – izvijestili su iz Zagrebačke županije.

Ukupno je, od pojave virusa do danas, na području županije od koronavirusa oboljelo 511 osoba, a trenutno je aktivno 165 slučajeva.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.