°C 27

Dobre vijesti: U Jaski se od korone oporavile dvije osobe

01.08.2020.

Maja Peranić

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije objavio je danas najnovije podatke o novozaraženima koronavirusom na području županije. Novi slučaj u posljednja 24 sata zabilježila je jedino Ispostava Samobor. Jastrebarsko bilježi 2 nova ozdravljenja.

Nakon jučerašnja dva nova slučajeva koronavirusa na području našeg grada, Ispostava Jastrebarsko u posljednja 24 sata zabilježila je dva slučaja ozdravljenja.

Vijesti o ozdravljenju stižu i iz drugih gradova županije. Ukupno je ozdravilo 6 osoba, uz dvoje u Jaski po dvije bilježe ispostava Zaprešić i Ivanić-Grad.

Jedini novi slučaj zaraze koronavirusom danas bilježi Ispostava Samobor. U ostalim gradovima županije danas novih slučajeva nema.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 45 slučajeva. Do sada su ukupno izliječene 193 osobe, a 11 ih je preminulo.

 Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.