°C 14

Dorian Rodić – obilje žara i dara jaskanskog Kazališta

19.05.2020.

Redakcija

U ovo vrijeme dok kazalištarci još uvijek ne mogu igrati u svojim predstavama, tjednima unazad, dok s nestrpljenjem očekujemo njihove nove naslove i izvedbe, iz Kazališta Škrabe su odlučili publici pobliže predstaviti svoje glumice, glumce i suradnike.

Dorian Rodić rođen je 4. srpnja 2001. godine i živi u Jaski. Već je obiteljski bio predodređen za uspješnu kazališnu i nogometnu budućnost. Njegova mama Mirela nekad je uspješno plesala u "O'Kaju", a tata Roman bio je odličan nogometaš Jaske i Jastreba. U kazalište je Dodo, istaknuti igrač juniorske momčadi Jaske, došao početkom 2017, nakon višegodišnjeg nagovaranja svoje sestre, dugogodišnje izvrsne članice našeg Kazališta Ornele Rodić. Odmah je zaigrao naslovnu ulogu u predstavi "Velika tajna Sherlocka Holmesa" (premijerno izvedenoj 2016). U istoj predstavi igrao je i kajboja Virgila, u "Tri darodavca" (2017) je bio Djed Mraz, oduševio je naročito kao Šašavi Klobučar u Zemlji Čudesa (2018), a u "Oko jedne hiže" (2018) igra poštara Tadiju i druga Nikšu. U predstavama koje trenutno pripremamo igrat će Malog Johna ("Robin Hood") te Jaspera Kupusa i Rogera ("101 dalmatiner").

Kako ističu iz Kazališta, Dorian Rodić je mladić koji u svaku ulogu, svaku predstavu i svaku probu unosi neizmjerni žar, a kako je ta njegova urođena glumačka strast ujedinjena i s nesvakidašnjim, bogomdanim talentom, rezultati su vrhunski. Osim toga, on taj žar i taj južnoamerički ritam te urođeni smisao za humor prenosi i na druge glumce i na sve dijelove pozornice. Osim veterana i njegovih vršnjaka obožavaju ga i oni mali i oni najmanji glumci jer u njemu prepoznaju srodnu, zaigranu dušu koja poput Petra Pana neće i nikad ne želi odrasti. Dodo je kod kazalištaraca popularan i izvan pozornice, naročito kad u društvu zapjeva svoje omiljene ruske romanse, a posebno ako se dogodi da pritom slučajno pogodi pravi tonalitet.

A sada će Vam se Dorian sam predstaviti...

Učenik sam 4. razreda gimnazije u Jastrebarskom te planiram upisati fakultet, Tehničko veleučilište Zagreb. U kazalište sam došao početkom 2017. godine, a razlog je bio što sam htio probati nešto novo. Želio sam neke nove izazove, a gluma je bila baš to – izazov u kojem možeš samo napredovati.

Otkrio nam je koji mu je najdraži film, glumac, uloga i predstava...

Nemam neki najdraži film, ali bih izdvojio "Need for speed". Najdraži mi je glumac Sylvester Stallone, a redatelji Nino i Klementina Škrabe. Sve su mi predstave drage, svaka na svoji način te se ne mogu odlučiti samo za jednu. Od glumačkih uzora koju su između ostalog i utjecali na mene, izdvojio bih Deana Skoka i Želimira Hrkovića. Najviše sam naučio od već i od redatelja Nine i Klementine Škrabe. Mislim da od njih svi u kazalištu mogu jako puno naučiti. Najdraža uloga koju sam igrao definitivno je Šašavi Klobučar. Ta uloga mi je jako dobro "sjela" i skoro mi u potpunosti karakterno paše.

 

U slobodno vrijeme Dorian ima šarolik dijapazon preferencija, što glazbenih, to sportskih i književnih!

Slušam sve, od Najboljih hrvatskih tamburaša pa skroz do House glazbe i rocka. Iskreno, nisam pretjerano fan knjiga, dosta sam izbirljiv što se tiče toga. Nemam baš jednu najdražu knjigu, ali su mi "Anđeli i demoni", "Robokalipsa" i "Marsovac" posebno drage. U slobodno vrijeme volim igrati nogomet za NK Jasku, igrati igrice, družiti se s prijateljima i igrati pikado. Trenutno pratim nogomet i hokej (ali više hokej). U nogometu sam od malena fan Real Madrida, a u hokeju navijam za Carolina Hurricanese.

Što tebi znači jaskansko Kazalište, naša slavna tradicija koja traje sada već više od 50 godina?

Kazalište je sada već ukorijenjeno u moj život te mi je drago što sam i ja dio te tradicije. Dragi Nino, želim ti svu sreću u daljnjem radu, zdravlja te se nadam još puno zajedničkih predstava. Najmlađim i novim glumačkim naraštajima ovim putem poručujem da nastave raditi i vježbati, bez straha od pogrešaka. Što se naše drage publike tiče, Vaša podrška nam je uvelike potrebna. Kad vidimo da Vi sa smiješkom i zadovoljni odlazite nakon predstave, znamo da smo dobro odradili predstavu!

Galerija slika

Dorian Rodić – obilje žara i dara jaskanskog Kazališta Dorian Rodić – obilje žara i dara jaskanskog Kazališta Dorian Rodić – obilje žara i dara jaskanskog Kazališta Dorian Rodić – obilje žara i dara jaskanskog Kazališta Dorian Rodić – obilje žara i dara jaskanskog Kazališta Dorian Rodić – obilje žara i dara jaskanskog Kazališta Dorian Rodić – obilje žara i dara jaskanskog Kazališta Dorian Rodić – obilje žara i dara jaskanskog Kazališta Dorian Rodić – obilje žara i dara jaskanskog Kazališta