Novosti Sport Događanja

Druženje za pamćenje: Ravnatelj i osnivač Glazbene škole Dragutin Fabijanić ispraćen u mirovinu

18.10.2021. / Redakcija

Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom i Gradsko pjevačko društvo "Javor" pripremili su u petak, 8. listopada u novootvorenoj Pivnici "Zlatni lav" u centru Jastrebarskog druženje kojeg će se svi prisutni još dugo sjećati. Povod je bio odlazak u mirovinu dugogodišnjeg ravnatelja i osnivača Glazbene škole Jastrebarsko prof. Dragutina Fabijanića te dolazak na funkciju ravnateljice jaskanske Glazbene škole prof. Ive Barač. Oboje profesora su aktivni članovi jaskanskog Ogranka Matice hrvatske te su uvelike doprinijeli radu i djelovanju ogranka u proteklih 11 godina.

Dragutin Fabijanić i njegova Glazbena škola bili su domaćini brojnih Matičinih akcija, ali i česti suradnici na programima koje su Matica i "Javor" organizirali na području Jastrebarskog i jaskanskog kraja. Iva Barač redovito nastupa na Matičinim programima (na poetsko-glazbenom programu "Svetom Duhu na čast" nastupila je čak 11 puta), a od 2017. godine je dirigentica i voditeljica Gradskog pjevačkog društva "Javor", koje djeluje u sklopu Matice.

Na druženju u "Zlatnom lavu" predsjednica jaskanskog ogranka Matice hrvatske Klementina Škrabe zahvalila je profesoru Fabijaniću na svemu što je učinio za Maticu i "Javor", a izrazila je nadu da će on i dalje surađivati u programima Matice kao savjetnik, dirigent i saksofonist. Dragutin Fabijanić i Iva Barač nisu krili zadovoljstvo svojom dosadašnjom suradnjom s Maticom i "Javorom".

Druženje je nastavljeno u veselom tonu te je najavilo novu sezonu kulturnih programa za Maticu te proba i nastupa za "Javor". Uz Predsjedništvo jaskanske Matice te članove "Javora" prisutni su bili i drugi aktivni "matičari" – načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik, "dobri duh Dola" Josip Bakalas, liječnica i autorica knjige "Liječnici jaskanskog kraja" Dunja Čop, predstavnik jaskanske Matice na skorašnjoj Glavnoj skupštini Ivica Brkljačić te svećenici Ivan Bingula i jaskanski grkokatolički župnik Marjan Jeftimov. Prisutni su bili i djelatnici Glazbene škole Jastrebarsko Vlasta Fabijanić i Janko Frkonja sa suprugom.

FOTO: Matija Grgas

Galerija slika

Druženje za pamćenje: Ravnatelj i osnivač Glazbene škole Dragutin Fabijanić ispraćen u mirovinu Druženje za pamćenje: Ravnatelj i osnivač Glazbene škole Dragutin Fabijanić ispraćen u mirovinu Druženje za pamćenje: Ravnatelj i osnivač Glazbene škole Dragutin Fabijanić ispraćen u mirovinu Druženje za pamćenje: Ravnatelj i osnivač Glazbene škole Dragutin Fabijanić ispraćen u mirovinu Druženje za pamćenje: Ravnatelj i osnivač Glazbene škole Dragutin Fabijanić ispraćen u mirovinu Druženje za pamćenje: Ravnatelj i osnivač Glazbene škole Dragutin Fabijanić ispraćen u mirovinu Druženje za pamćenje: Ravnatelj i osnivač Glazbene škole Dragutin Fabijanić ispraćen u mirovinu Druženje za pamćenje: Ravnatelj i osnivač Glazbene škole Dragutin Fabijanić ispraćen u mirovinu Druženje za pamćenje: Ravnatelj i osnivač Glazbene škole Dragutin Fabijanić ispraćen u mirovinu

Podijeli