°C 11

Epidemiološka slika je povoljnija, no u Jaski ima najviše novozaraženih u županiji

25.02.2021.

Maja Peranić

Korona popušta, a za ponedjeljak se najavljuje i dugoočekivano ozbiljnije popuštanje mjera, najavljuje se otvaranje terasa kafića, treninzi u zatvorenom... Razlog tome je povoljnija epidemiološka situacija u zemlji, pa i u našoj županiji gdje od koronavirusa trenutno boluje 267 osoba. Od toga su 62 slučaja potvrđena u posljednja 24 sata, a najviše ih, na žalost dolazi iz našeg grada i susjednog Samobora.

U Jastrebarskom je danas 14 novih slučajeva, 10 ih ima susjedni Samobor dok je u ostalim gradovima županije broj novozaraženih jednoznamenkast. Od susjednih općina najviše novih slučajeva – 6, ima Krašić, potom Žumberak – 2 te Pisarovina u kojoj je potvrđen jedan novi slučaj.

U ostaku županije situacija je ovakva: 1 Sveta Nedjelja, 3 Zaprešić, 3 Velika Gorica, 2 Ivanić-Grad, 5 Dugo Selo, 3 Vrbovec, 3 Sveti Ivan Zelina, općine – 1 Dubravica, 1 Pokupsko, 4 Križ, 1 Brckovljani, 1 Preseka, 1 Rakovec. Ozdravilo je 7 osoba.

Samoizolacija je propisana učenicima dva razreda.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.