°C 17

Evo rezultata po jaskanskim biralištima: Za HDZ gotovo sva naselja, za SDP tek tri!

07.07.2020.

Maja Peranić

Državno izborno povjerenstvo je nakon 99,99% obrađenih biračkih mjesta objavilo detaljnije rezultate ovogodišnjih parlamentarnih izbora. Objavljeno je kako se glasalo u svakom od biračkih mjesta pa tako sada možete pogledati kako je glasala vaša ulica. U Jaski i pripadajućim naseljima uvjerljivo je pobijedio HDZ!

Od 51 biračkog mjesta na području Jastrebarskog i susjednih naselja u čak 40 pobijedio je HDZ, dok je samo u njih 9 više listića bilo za RESTART koaliciju, a u dva je bilo izjednačeno. Među njima su četiri od ukupno osam biračkih mjesta u samom gradu, a SDP-ova koalicija pobijedila je još u tri naselja – Gornjoj Reki, Novakima Petrovinskim i Crnoj Mlaki.

U gotovo svakom gradskom naselju pobjedu je odnijela Hrvatska demokratska zajednica, a najveću dominantnost nad drugim opcijama osvojila je u naselju Hrašća gdje ju je zaokružilo više od 68% birača koji su glasovali. Velik postotak HDZ je imao i u Jurjevčanima 60%, u Čegljima 60%, Vranovdolu 60%... Za HDZ su glasala i svetojanska naselja koja su prednost pred SDP-ovom koalicijom davala Domovinskom pokretu. U Bukovcu Svetojanskom RESTART koalicija nalazi se tek na petom mjestu, a ispred nje osim HDZ-a i Domovinskog pokreta još i MOST te koalicija Stranke s imenom i prezimenom-Pametno-FOKUS.

Za lijeve opcije obično se odlučuje uži centar grada. Na ovim izborima pobjedu je SDP-ova koalicija odnijela 6 od 10 biračkih mjesta u gradu Jaski, a od prigradskih naselja uz RESTART su stala samo tri i to Gornja Reka gdje je HDZ izgubio za 8 glasova, Novaki Petrovinski gdje je za RESTART glasalo 40% birača, a za HDZ 29% te Crna Mlaka u kojoj je na izbore izašlo tek 10 građana (od 24 koliko ih se nalazi na popisu) te njih 6 zaokružilo RESTART, 3 za HDZ, a 1 za HNS.

Obje najjače opcije izjednačene su bile u Lokošin Dolu i Čabdinu, a tijesno je bilo na biralištu Jaska IV gdje je HDZ pobijedio za 2 glasa.

Bilo je i birača koji su poništavali listiće, a najviše takvih našlo se u mjestu Vlaškovec gdje ih je bilo čak 13%. Ukupno je na ovim izborima u Jastrebarskom bilo 3,27% nevažećih listića odnosno njih 223.

Kako se glasalo u vašem mjestu možete pogledati ovdje.