°C 19

FOTO: Jaskanski vatrogasci u punom pogonu, intervenirali 11 puta u manje od 24 sata

13.05.2019.

Petar Brnada

Olujno nevrijeme koje je zahvatilo čitavu Zagrebačku županiju i Grad Zagreb u protekla je 24 sata donijelo mnogo posla za vatrogasce s jaskanskog područja koji se i u ovome trenutku nalaze na terenima diljem šireg gradskog područja. 

Tako su vatrogasci DVD-a Jastrebarsko još sinoć intervenirali u Brezniku gdje je jedno drvo palo na prometnicu dok se drugo srušilo na električne vodove. Stablo s prometnice uklanjali su i jutros u Hrastju, a sinoć su gasili i požar dimnjaka u obiteljskoj kući u Zdihovu.

Kako su kazali iz DVD-a, vatrogasci s područja grada jučer, noćas i jutros intervenirali su ukupno 11 puta.

Podsjetimo, zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području Jastrebarskog i Zagrebačke županije preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu.

Iz Grada su također preporučili građanima da izbjegavaju gorja, šume i perivoje, a u slučaju žurne potrebe za pomoći da nazovu komunalnog redara na 098 970 0735 ili na 098 253 841. Vatrogasci i sve raspoložive službe su na terenu, te prema prioritetu vrše intervencije uklanjanja srušenih stabala i grana na prometnicama.

Galerija slika

FOTO: Jaskanski vatrogasci u punom pogonu, intervenirali 11 puta u manje od 24 sata FOTO: Jaskanski vatrogasci u punom pogonu, intervenirali 11 puta u manje od 24 sata FOTO: Jaskanski vatrogasci u punom pogonu, intervenirali 11 puta u manje od 24 sata FOTO: Jaskanski vatrogasci u punom pogonu, intervenirali 11 puta u manje od 24 sata FOTO: Jaskanski vatrogasci u punom pogonu, intervenirali 11 puta u manje od 24 sata