°C 24

Gračac Slavetićki: Sletio s ceste te na mjestu preminuo 63-godišnji muškarac

11.02.2020.

Redakcija

Jučer u 13:05 sati dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom u gradu Jastrebarsko, gdje je došlo do sudara između dva osobna vozila, nakon čega se jedan od sudionika udaljio u nepoznato. Daljnji rad se nastavlja.

Jučer oko 13:50 sati u Jastrebarskom, Gračac Slavetićki, 64-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Toyota Rav zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se makadamskom cestom Ulice Gračac Slavetički u smjeru jugozapada. Dolaskom do kućnog broja 2, prilikom izlaska iz blagog desnog zavoja, 64-godišnjaku je tijekom vožnje najvjerojatnije pozlilo uslijed čega je sletio s kolnika te preminuo na mjestu događaja. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.
 

U 18:02 sati dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenom osobom u mjestu Krašić, gdje je došlo do sudara između dva osobna vozila kojom prilikom je jedan učesnik zadobilo tjelesne ozljede.  

Još jedna prometna nesreća dogodila se u 18:36 sati, sa materijalnom štetom u gradu Jastrebarsko, gdje je došlo do sudara između dva osobna vozila.

Nadzor teretnih vozila

Također, jaskanska policija najavljuje da će dana 12.2.2020. godine na području Policijske uprave zagrebačke, tako i na području Policijske postaje Jastrebarsko provesti akciju „Nadzor teretnih vozila i autobusa“.

Akcija se provodi u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu, a nadzirat će se prije svega tehnička ispravnost vozila, valjanost preventivnog tehničkog pregleda, brzina, vrijeme vožnje, prekidi vožnje i razdoblje odmora vozača koji obavljaju cestovni prijevoz tereta i putnika te ostali prekršaji. Posebna pozornost posvetit će se nadzoru autobusa, a naročito onih koji su označeni za prijevoz djece.