°C 27

Grad: U planu izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda Gorica i Draga Svetojanska

22.02.2021.

Petar Brnada

Iz Grada Jastrebarskog javljaju da Vode Jastrebarsko kontinuirano nastavljaju sa ulaganjima u obnovu postojeće i izgradnju nove vodno-komunalne infrastrukture.

-Jednim od novih projekata i investicija gradske tvrtke Vode Jastrebarsko d.o.o. predviđena je izgradnja oko 5km novog vodoopskrbnog cjevovoda koji će obuhvatiti stambene objekte u Dragi Svetojanskoj i dijelu Gorice Svetojanske te područje Bukovačkog brega, a puštanjem istog u pogon osigurat će se dovoljna količina vode za sve stanovnike navedenih naselja- priopćili su iz Grada.

Kako dalje navode, projektom je također predviđeno da se na svim objektima koji nisu bili priključeni na vodoopskrbni sustav i za objekte koji nemaju priključna okna izvedu nova AB okna sa izradom kućnog priključka. Uz novi vodovod, u sklopu projekta predviđena je izgradnja i crpne stanice te 43 hidranata, od čega 36 nadzemnih i 7 podzemnih.

-Ovim projektom, uz opskrbu vodom, ujedno će se omogućiti funkcioniranje protupožarne vanjske hidrantske mreže, a čime i veća protupožarna sigurnost u ovim naseljima- poručuju iz Grada Jastrebarskog.

Dodali su kako su Vode Jastrebarsko d.o.o. izradile i financirale izradu projektne dokumentacije te je predan zahtjev za ishođenje građevinske dozvole. Po dobivanju građevinske dozvole te osiguranju financijskih sredstava i provedbe postupaka za odabir izvođača, kreće i sama izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda. Procijenjena vrijednost ovog projekta je oko 4,2 milijuna kuna.

 

Foto: Grad Jastrebarsko