Novosti Sport Događanja

Gradonačelnik Zvonimir Novosel na SDP-ovoj izbornoj listi, Zmajlović nositelj!

27.03.2024. / Maja Peranić

 

SDP je u utorak navečer na glavnom stranačkom odboru usvojio izborne liste za Hrvatski sabor. Na listi za 6. izbornu jedinicu nalaze se dva jaskanska imena. Uz nositelja Mihaela Zmajlovića na listi je i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Jastrebarsko će na ovim izborima prvi puta glasati kao dio VI izborne jedinice, nakon izmjena Zakona o izbornim jedinicama prošle godine.

Novoselu je ovo prvi puta da se nalazi na listi za Hrvatski sabor, prvi korak prema nacionalnoj politici.

-Nisam se nikada “gurao” u nacionalnu politiku jer je moje srce ovdje, u Jastrebarskom, gradu kojem sam odlučio dati sve svoje znanje, vrijeme i trud. No, nošen valom koji je zahvatio naše društvo, ne želim ostati sa strane, već želim biti mali kotačić u promjeni koja, siguran sam, dolazi. Svome gradu želim lakši put do ostvarivanja ciljeva kojih još imam mnogo, od uređenja glavnog trga i prometnog rasterećenja, do uređenja vojarne i obilaznice oko Jaske. Sve su to projekti koje ćemo teško ostvariti sami, no u koje, uz podršku svojih sugrađana, iskreno vjerujem - napisao je Novosel na svom FB profilu.

Na izbornoj listri nalazi se na 6. mjestu, a koliko je to zahvalna odnosno nezahvalna pozicija pokazat će birači kojima na raspolaganju stoji i preferencijalni način glasovanja.  

Nositelj liste je Zmajlović, a na listi se nalazi još zvučnih imena, među njima i Alka Vuica koja je posljednja na listi.

SDP je službenu predaju lista najavio za četvrtak nakon čega kreće pojačana kampanja, a građani će svoj sud o kandidatima dati u srijedu 17. travnja.6. IZBORNA JEDINICA


Mihael Zmajlović
Marija Lugarić
HSS
Ivan Račan
Sanja Major
Zvonimir Novosel
Maja Gračanin
Alen Čičak
Suzanna Bučić
Alen Prelec
HSS
Centar
GLAS
Alka Vuica


Ostale izborne liste SDP-a nalaze se ovdje.

Podijeli