°C 7

HDZ u izborima: Dva kandidata za čelnika Županijske organizacije, u Jaski bez promjena

13.11.2020.

Redakcija

Hrvatska demokratska zajednica nastavila je unutarstranačke izbore prekinute u proljeće uslijed izbijanja epidemije te će u narednim tjednima dobiti čelnike županijskih, gradskih i općinskih organizacija pa tako i Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije.

Županijska organizacija HDZ-a Zagrebačke županije bira novog predsjednika koji će na tom mjestu zamijeniti Dražena Barišića, a biraju se i četiri dopredsjednika. Na županijskoj razini kandidature su podnijeli Damir Mikuljan i Željko Turk na funkciju predsjednika. Mikuljan je za kandidaturu prikupio 892 potpisa potpore, a Turk 1812. Veća gužva nastala oko potpredsjedničkog mjesta gdje je devet kandidatura. Kandidati su Tomislav Masten (1750 potpisa potpore), Javor Bojan Leš (1748), Božidar Škrinjarić (1569), Tomislav Landeka (1521), Tomislav Lukšić (596), Josip Mahović (579), Marica Mikec (563), Franjo Lazarin (541) te Miroslav Zemljak (445). Iz broja potpisa za potpredsjednike već je vidljivo da postoje "dvije ekipe", ona Željka Turka koji je okupio dosadašnje istaknute članove stranke na županijskoj i gradskim razinama koji su upravo nedavno s funkcije predsjednika Skupštine Zagrebačke županije smijenili svog stranačkog kolegu Damira Mikuljana koji u ovu borbu tako ulazi s pozicije "izazivača". 

Sami izbori, po principu "jedan član - jedan glas", provest će se 22. studenoga za izvršne funkcije u županijskim, gradskim i općinskim organizacijama, a koga su sve izabrali saznat ćemo 26. studenoga kada će biti objavljeni konačni rezultati izbora.

Krlin i dalje na čelu jaskanskog HDZ-a

Što se tiče izbora u Gradskoj organizaciji HDZ-a Jastrebarsko već je sada jasno da će ga nastaviti voditi dosadašnji predsjednik Andrej Krlin koji je istaknut kao jedini kandidat za to mjesto na izbornoj listi. Za mjesto potpredsjednika stranke članovi će birati između tri kandidata, a to su: Andja Julardžija, Ivan Dimnjaković i Robert Gomerac. Svaki od kandidata prikupio je 32 potpisa potpore.