Novosti Sport Događanja

In memoriam – Zvonimir Ivančić (12. rujna 1951. – 27. lipnja 2024.)

04.07.2024. / Redakcija

Žitelji Jaske i jaskanskog kraja s tugom su primili vijest o odlasku u vječnost Zvonimira Ivančića. Preminuo je u 73. godini života nakon duge i teške bolesti.

Dijete srednje i gornje Jaske, ostavio je dubok trag u mnogim jaskanskim društvima i djelatnostima.

Bio je 42 godine zaposlen u konsignacijskom skladištu tvrtke STIHL Hrvatska, a neko vrijeme bio je i voditelj konsignacije.

Član Akademskog kluba Jastrebarsko, bio je među osnivačima Dramske družine "Tomaš Mikloušić". Odigrao je zapažene uloge u prvim predstavama jaskanskog kazališta, a posebno se istaknuo ulogom Vuića u "Ljubici" (1969).

 

Vrijedni član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko, od 1982. do 1984. obavljao je dužnost tajnika društva.

Bio je istaknuti član Lovačkog društva "Jastreb" iz Jastrebarskog.

Za vrijeme Domovinskog rata djelovao je u civilnoj zaštiti. Bio je aktivan član, a posljednjih godina i predsjednik jaskanske Inicijative za povrat otete imovine zemljišnim zajednicama od strane komunističkog režima.

Jedan od prvih registriranih vinara u našem gradu, bio je dugogodišnji član Hrvatske demokratske zajednice i u nekoliko navrata član Gradskog odbora HDZ-a.

Zvonko Ivančić iznad svega je volio svoju obitelj, svoju Jasku i svoju Hrvatsku. Za njim tuguju supruga Slavica, sinovi Miroslav i Krešimir, snaha Martina, unuke Eva i Dunja, sestra Ružica s obitelji, brojni rođaci, prijatelji, susjedi i znanci. Neka mu je laka jaskanska i hrvatska zemljica! Počivao u miru!

Izvor: Matica hrvatska Jastrebarsko

Podijeli