°C 15

Ipak ništa od kontejnera! Jambrovići sele u susjedovu kuću dok se ne riješi njihovo stambeno pitanje

15.01.2021.

Maja Peranić

Iako smo u utorak izvijestili kako će Grad Jastrebarsko nabaviti potreban stambeni kontejner svetojanskoj obitelji Jambrović kojoj je kuća teško stradala u potresu, a o čemu smo također pisali, to se, doznajemo ipak neće dogoditi. Naime, Jambrovićima je smještaj ponudila obitelj Špigelski u svojoj kući u Dragi Svetojanskoj.

- Nakon što smo s Gradom dogovorili da će nam nabaviti kontejner krenuli smo u potragu za privremenim smještajem u našem susjedstvu kako bismo bili sigurni do dolaska tog kontejnera. To nam je ponudio susjed koji inače živi u Jastrebarskom, a ovdje u Dragi ima praznu kuću-ispričala nam je gospođa Andrea Jambrović.

Trebali su ondje ostati do dolaska stambenog kontejnera koji im je obećao Grad, no ubrzo je, kaže nam, iz Grada Jastrebarskog stigao poziv da dođu na potpisivanje ugovora o korištenju kuće dok se njihova ne obnovi odnosno dok se trajno ne riješi njihovo stambeno pitanje.

Grad je izvijestio kako je to najbolje i zadovoljavajuće rješenje za obitelj Jambrović te da je kuća spremna za useljenje u čemu će ovih dana obitelji pomoći komunalne službe Grada Jastrebarskog.

-Uzimajući u obzir potrebe unesrećene obitelji, Grad Jastrebarsko je stupio u kontakt i s obitelji Špigelski koja posjeduje nekretninu u istom naselju, a koja je velikodušno ponudila svoju kuću i gospodarske zgrade na korištenje obitelji Jambrović. Tim činom pronađeno je zadovoljavajuće rješenje za obitelj Jambrović, koja je u Uredu gradonačelnika potpisala Ugovor o korištenju nekretnine s davateljem, gosp. Nikolom Špigelskim. Kuća je već sada spremna za useljenje, a u narednim danima obitelji će u selidbi pomoći komunalne službe Grada Jastrebarskog-stoji u priopćenju Grada Jastrebarskog.

Velikodušna gesta gospodina Špigelskog koji je ovoj obitelji ustupio svoju kuću, sigurno je dobro došla i Gradu Jastrebarskom koji neće trebati uložiti napore i dodatna sredstva oko nabavke spomenutog stambenog kontejnera.