°C 13

Ispostava Doma zdravlja Jastrebarsko bilježi nove slučajeve zaraze koronavirusom

26.06.2020.

Petar Brnada

Na području Zagrebačke županije nastavlja se rast novooboljelih od koronavirusa. Devet je novozaraženih na području županije, a nove slučajeve danas bilježi i ispostava Doma zdravlja Jastrebarsko.

-Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do petka do 11:00 sati evidentirana je 151 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o devet osoba više. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule-izvijestili su jutros iz Županije.

Riječ je o četiri nova slučaja u ispostavi Samobor, tri nova slučaja u ispostavi Velika Gorica te dva nova slučaja u ispostavi Jastrebarsko.

-Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana- poručuju iz Županije.

Foto: Ilustracija