°C 12

Iz kuće u D. Zdenčini ukrali računalo i nakit pa uhvaćeni u bijegu

26.06.2019.

Petar Brnada

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 55-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela teške krađe koja su se dogodila u Donjoj Zdenčini te Samoboru.

Kako su izvijestili iz PUZ-a, sumnja se da su 21. lipnja u večernjim satima zajedno došli osobnim automobilom do Ulice Karla Vodopića u Donjoj Zdenčini. Potom je 37-godišnjak sam došao do kuće i provalio te otuđio prijenosno računalo i nakit, a 55-godišnjak ga je čekao u automobilu. Nakon provale, s otuđenim predmetima je došao u automobil gdje ga je čekao 55-godišnjak te su se zajedno udaljili s mjesta događaja.

U bijegu, u blizini mjesta događaja, desetak minuta nakon ponoći, zaustavili su ih policijski službenici te su ih doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

-Također se sumnja se da su isti dan, u vremenu od 17 do 21 sat, automobilom došli do kuće u Ulici Matije- Petra Katančića u Samoboru, gdje su provalili i otuđili glazbeni instrument, tehnički uređaj i novac- dodali su iz policije.

Šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 13.000 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, te je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.