°C 27

Jaska dobiva novog kapelana, Gojislav Kovačić imenovan v.d dekana

22.07.2020.

Maja Peranić

Zagrebačka nadbiskupija objavila je danas imenovanja i razrješenja dužnosti svećenika na svome području. Promjene su i u Jastrebarskom. Župa Svetog Nikole Biskupa dobit će novog župnog vikara, a vršiteljem dužnosti dekana Jastrebarskog dekanata imenovan je petrovinski župnik Gojislav Kovačić.

Dosadašnji privremeni upravitelj župe Sv. Nikole Biskupa u Jastrebarskom, Filip Marić službeno je imenovan upraviteljem naše Župe, dok je Ivica Budinšćak, ravnatelj UZUK-a razriješen je službe pastoralnog suradnika u jaskanskoj župi.

Jaska dobiva novog kapelana. Na tu je dužnost imenovan mladi Matej Petrić koji se nedavno vratio sa studija u Rimu, a kako doznajemo, školovanje će nastaviti na Hrvatskim studijima gdje će pohađati specijalizirani studij hrvatskoga latiniteta i književnosti.

Službeno je objavljeno da je župnik u župi Sv. Petra Apostola u Petrovini Gojislav Kovačić imenovan je vršiteljem dužnosti dekana Jastrebarskog dekanata.

I na području susjednih općina došlo je do manjih promjena. Velečasni Ivan Vučak, upravitelj župe Presvetog Trojstva u Krašiću i župe Sv. Marije Magdalene u Oštrcu, imenovan je upraviteljem župe Sv. Mihaela Arkanđela i Sv. Ane u Gornjem Prekrižju. U povjerenim službama pastoralnu pomoć pružat će mu vlč. Juraj Prelec, objavila je Zagrebačka nadbiskupija.

(foto: Župa Sv. Nikole Biskupa Jastrebarsko)