°C 8

Jaska u mraku?! Pritužbe na javnu rasvjetu sa svih strana!

07.12.2018.

Maja Peranić

Na području Jaske i njenih naselja javio se problem s javnom rasvjetom. Na mrak u školskom dvorištu OŠ Ljube Babić požalila se naša čitateljica, tjedan dana ranije na sjednici Gradskog vijeća ravnatelj Glazbene škole žalio se na rasvjetu na tamošnjem parkiralištu, a cijelo pitanje pokrenuo je na aktualnom satu iste sjednice vijećnik HDZ-a Andrej Krlin.

Podsjetimo, jedno od Krlinovih pitanja ticalo se javne rasvjete na području jaskanskih naselja. Naime, vijećniku su se požalili mještani, roditelji školaraca koji u strahu, po mraku, iz škole idu svojim kućama, te predstavnici nekoliko mjesnih odbora koji su na probleme ukazali Cestama Jastrebarsko zaduženima za ovaj problem.Gradonačelnik Novosel je Krlinu na aktualnom satu odgovorio kako je rasvjeta stara, a kvarovi se popravljaju s obzirom na planirana sredstva.

No, postoje li uopće sredstva za javnu rasvjetu, pitaju se sada građani, ili su ona za ovu godinu već potrošena, jer na popravak se u Jastrebarskom nikad prije nije toliko dugo čekalo?!

Kaže nam to i vijećnik Andrej Krlin kojeg smo pitali za mišljenje s obzirom na to da je upravo on ovo pitanje aktualizirao na Gradskom vijeću.-Nisam bio zadovoljan gradonačelnikovim odgovorom i želio sam zatražiti dodatno pojašnjenje njegova odgovora jer smatram da je pitanje od velikog značaja za naše stanovnike. No predsjednica vijeća zaključila je aktualni sat te više nije bilo vremena za dodatna pojašnjena – kazao nam je Krlin.

O problemu se raspitivao i u Cestama Jastrebarsko, koje su nadležne za održavanje javne rasvjete na području grada i prigradskih naselja.

- Dva puta sam ih zvao, predstavnici mjesnih odbora Sveta Jana, Draga Svetojanska, Malunje, Gornja Kupčina, su ih također kontaktirali, ali ništa nije riješeno. Sve je doista čudno jer primjerice u Čegljima, unazad dva mjeseca kvar na rasvjeti koji je prijavljen nije saniran. A znamo da je tako i u drugim naseljima, pa evo i kod škola u samom gradu, u Zdihovačkoj ulici... – dodao je predsjednik jaskanskog HDZ-a ponovo istaknuvši kako je ovo prvi puta da se na popravak javne rasvjete tako dugo čeka.Odgovore na ovaj dugi "jaskanski mrak" trebala bi dati gradska tvrtka Ceste Jastrebarsko kojoj smo i mi uputili upite vezane za rasvjetu kod škole Ljube Babića. Nadamo se samo da će se situacija ipak popraviti te da u ove blagdanske dane neće glamurozno svijetliti samo Štros, Perivoj i klizalište, dok će ostatak Jaske i njenih naselja i dalje biti u mraku.